Concurs de interpretare la Liceul de Muzică

Concurs de interpretare la Liceul de Muzică

Celebra soprană Felicia Filip va fi preşedinta juriului. FOTOArhivă.

Festivalul Crai Nou a ajuns deja la a IV-a ediţie, iar anul acesta cei mai buni elevi de la secţiile de canto din ţară ne vor încânta cu vocile lor. Juriul care va desemna câştigătorii va fi condus de celebra soprană Felicia Filip.

La concursul care se desfăşoară în perioada 6-8 februarie participă elevi de 16-18 ani. Vor fi patru secţiuni, câte una corespunzătoare fiecărui an de liceu. „Pentru fiecare clasă organizatorii au stabilit un repertoriu obligatoriu din lucrări celebre, astfel încât competiţia să cearnă valorile şi să-i desemneze pe cei mai buni“, a precizat prof. Magdalena Suciu, de la Catedra de canto a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov, citată de newsbv.ro.

Concursul se adreseaza tinerelor talente din domeniul interpretării vocale din România, conferind tinerilor liceeni ce studiază muzica vocală clasică posibilitatea exprimarii artistice la un nivel deosebit, apreciat de un juriu competent.

Evaluarea concurenţilor se va face după criterii precise şi clare: respectarea textului muzical, interpretarea artistică, tehnică şi, fireşte, impresia artistică pe care ne-o lasă concurenţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările