Concurs de cules ghinde la Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti

Concurs de cules ghinde la Rezervaţia de Urşi de la
Zărneşti

Ghindele culese vor fi servite ursuleţilor pofticioşi. FOTOAdevărul.

Copiii sunt invitaţi sâmbătă la un eveniment cu totrul inedit: Ghinderiada. Princhindeii vor forma echipe şi vor câştiga cei care culeg cele mai multe ghinde.  La final cele mai bune echipe vor fi premiate. Înscrierea este gratuită, iar participanţii vor avea parte şi de o vizită gratuită în rezervaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni“ Braşov vă invită sâmbătă, 5 octombrie 2013, la prima ediţie a Concursului naţional de cules ghindă „Ghinderiada 2013“. Evenimentul are loc la Sanctuarul de Urşi Libearty din Zărneşti şi este dedicat „Zilei internaţionale a animalelor”, sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie. Concursul se desfăşoară pentru o singură categorie: „Cursa Ghindelor” – Juniori, la care este permis şi culesul alunelor. Înscrierea echipelor are loc fie în prealabil pe mail, la adresa milioanedeprieteni@gmail.com, fie în ziua concursului, între 09.00 şi 10.30. Concursul se desfăşoară pe echipe de culegători de minim 3- maxim 10 copii, cu vârste între 7 şi 14 ani.

‘„Toamna, urşii îşi sporesc apetitul pentru a strânge suficientă grăsime corporală pentru a face faţă hibernării în timpul iernii. O sursă principală de hrană în această perioadă sunt ghindele şi alunele, pe care urşii le consumă cu mare plăcere. În mod normal nimeni nu recoltează aceste fructe, astfel că ele rămân nevalorificate. Întrucât şi urşii din sanctuar îşi pregătesc „cămara” de iarnă, acest concurs este o sursă foarte bună pentru a spori raţia de hrană naturală a celor 75 de urşi din sanctuar”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele AMP.

Concursul reprezintă şi un semnal de alarmă tras împotriva recoltării iraţionale şi dezorganizate a fructelor de pădure, de către persoanele sărace şi de ocoalele silvice, în vederea vănzării lor pe marginea drumului sau a valorificării la export. Culegătorii de fructe de pădure concurează cu urşii, iar aceştia rămân flămânzi şi nu e de mirare că dau iama în livezi, stupuri de miere şi chiar gospodării. În plus, este un bun lobby pentru petrecerea timpului în natură, fiind dedicat tuturor vârstelor.

Foto: Stelian Grajdan

Imagini din aceeasi galerie
  • Foto: Stelian Grajdan
  • Foto: Stelian Grajdan
  • Foto: Stelian Grajdan
  • Foto: Stelian Grajdan
  • Foto: Catalin Toderica
  • Foto: Catalin Toderica
  • Foto: Catalin Toderica
  • Foto: Catalin Toderica
  • Foto: Catalin Toderica
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: