Concurenţă foarte mare la Psihologie, Medicină şi Comunicare. Sunt aproape 10 candidaţi pe un loc bugetat

Concurenţă foarte mare la Psihologie, Medicină şi
Comunicare. Sunt aproape 10 candidaţi pe un loc bugetat

La Universitatea Transilvania sunt 18 facultăţi. FOTOArhivă.

9202 tineri absolvenţi de liceu s-au înscris anul acesta la cele 18 facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la Medicină (648), Drept (321) şi Autvechicule Rutiere (268). Chiar dacă la aceste facultăţi s-au înscris cei mai mulţi candidaţi, nu aceasta este ordinea în ceea ce priveşte concurenţa pentru un loc. Astfel cea mai mare concurenţă va fi la Psihologie unde sunt 9,96 candidaţi pe un loc, urmată de Medicină cu 9,82 de candidaţi pe un loc şi Comunicare şi Relaţii Publice cu 9,65 candidaţi pe un loc.

Majoritatea facultăţilor au ales ca admiterea să se facă pe bază de dosar, luându-se în calcul 100% media de la Bacalaureat. Unele facultăţi tehnice vor ţine cont 60% de media de la Bacalaureat şi 40% de nota de la matematică sau fizică. Tot la facultăţile tehnice mai există şi altă posibilitate de admitere: 50% media de la Bacalaureat şi 50% media celor patru ani de liceu.

Examen se va da doar la Facultatea de Medicină. 90% din medie va conta rezultatul unei test grilă la biologie şi chimie şi doar 10% media de la Bacalaureat. Şi la Facultatea de Muzică, 90% se va ţine cont de aptitudinile candidatului şi doar 10% de media de la Bacalaureat. La Facultatea de Sport, pe lângă probele fizice, se va da şi un test grilă la Biologie. La Facultăţile cu predare în limbi străine va exista o probă eliminatorie de engleză, franceză sau germană.

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: