Concert la Biserica din Râşnov

Concert la Biserica din Râşnov

Intrarea la spectacol cost[ 4 lei. FOTOgoogle.com

Festivalul Musica Barcensis continuă cu un nou concert la Biserica Evanghelică din Râşnov, sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:00, în compania sopranei Maria Petcu-Catrina şi mezzosopranei Claudia Codreanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acompaniate la orga Prause-Thois de Paul Cristian, cele două soliste vor interpreta lucrarea “Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi, ultima şi cea mai mare capodoperă a compozitorului preclasic.

Maria Petcu-Catrina este solistă a Operei Braşov din anul 2003, susţinând recitaluri, concerte şi spectacole de operă şi operetă pe multe scene din ţară şi din Europa, prezentând un consistent repertoriu vocal simfonic ce cuprinde lucrări de Haydn, Haendel, Vivaldi, Bach, Mozart, Fauré ş.a.

Mezzosoprana Claudia Codreanu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu, urmând cursuri de specializare la Viena şi Varna. De-a lungul carierei a susţinut concerte, recitaluri şi spectacole de operă în ţară şi străinătate. În prezent este Lector universitar dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia canto.

Biletul de intrare la concertele din Râşnov este 4 lei şi se poate procura la intrarea în biserică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: