Complexul Agrement de sub Tâmpa, lăsat de trei ani în paragină, se va redeschide. Va deveni bibliotecă publică

Complexul Agrement de sub
Tâmpa, lăsat de trei ani în paragină, se va redeschide. Va deveni bibliotecă
publică

Centrul de Agrement va deveni bibliotecă. FOTOArhivă

Complexul Agrement de sub Tâmpa stă de trei ani cu lacătul pe uşă. Nimeni nu a vrut să îl închirieze, iar Consiliul Judeţean l-a dat acum spre administrare Bibliotecii Judeţene. Aici va funcţiona o bibliotecă publică. Oamenii vor putea face sport, iar spoi se vor putea relaxa citind o carte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complexul Agrement de sub Tâmpa este o bază spotivă în care Consiliul Judeţean a investit în 2009 peste 8 milioane de lei pentru modernizări. Lucrarea a fost executată de compania Ramb Sistem SRL , compania acuzată de DNA că a fost una favorizată de-a lungului timpului de Consiliul Judeţean condus atunci de Aristotel Căncescu.

Baza de la Complexul Agrement are o piscină, săli de fitness, sala de bowling, sală de gimnastică, patinoar iarna şi terenuri de sport în jurul ei. În 2015 complexul a fost închis de către compania Consilprest care îl administra. Iniţial s-a spus că va sta închis doar iarna din cauza chetuielilor foarte mari, dar complexul nu a mai fost redeschis, iar angajaţii şi antrenorii au fost concediaţi.

De atunci şi până acum, Complexul Agrement a fost scos la închiriere de mai multe ori, dar nimeni a fost interesat. S-a mai vehiculat o soluţie şi anume transformarea în bază medicală de recuperare pentru Spitalul Clinici Judeţean de Urgenţă Braşov. Nici această idee nu s-a materializat.

Acum Centrul de Agrement se va redeschise. Consiliul Judeţean a dat centrul în administrarea Bibliotecii Judeţene care vrea să facă aici o bibliotecă la piscină. Practic, oamenii vin şi fac sport, iar apoi se pot relaza citind o carte. Până la dechiserea bibliotecii se vor face mai multe reperaţii, deoarece clădirea s-a degradat cât a stat nefolosită. Ideea de bibliotecă la piscină a fost inspirit după un model american pe ideea de sportul şi cititul merg foarte bine împreună. Proiecul este şi un mod de a-i face pe copii, dar şi pe adulţi să închidă televizorul şi să se relaxeze citind.

„Avem avantajul că avem deja un spaţiu care poate fi amenajat şi nu trebuie să construim de la zero. Chiar dacă pe alocuri este degradat, acest centru poate fi refăcut şi adaptat să devină un centru comunitar. O minte sănătoasă într-un corp sănătos este zicerea care poate fi transpusă în practică, având aceste facilităţi. Putem aduce copiii şi părinţii, bunicii să facă sport, dar în acelaşi timp să şi citească, să se relaxeze în mai multe moduri, pentru că vom avea şi o terasă pentru recreere”, a declarat Daniel Nazare managerul Bibliotecii Judeţene.

 

citeste totul despre: