Compania Apa a curăţat canalul colector din Bartolomeu pentru a evita noi inundaţii. Muncitorii au găsit tot felul de deşeuri aruncate de oameni

Compania Apa a curăţat canalul colector din Bartolomeu pentru a
evita noi inundaţii. Muncitorii au găsit tot felul de deşeuri aruncate de
oameni

Muncitorii au scos din canalizarii mizerii aruncate la întâmplare de oameni. FOTOPrimăria Braşov

Compania Apa a curăţat canalul colector  din Bartolomeu zonă care este inundată la fiecare ploaie mai puternică. Străzile s-au umplut de ape de două ori în ultima lună. Deşi poate părea surprinzător cauza inundaţiilor nu a fost canalizarea proastă ci faptul că unii oameni aruncă la canal tot ce nu le mai trebuie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul refulării canalizării a fopst blocarea colectorului cu diferite tipuri de deşeuri, pe aproximativ 20 de metri, în condiţiile în care diametrul canalului este de 800 mm. Compania Apa a realizat o intervenţie care a durat aproximativ 10 ore pentru a scoate gunoaiele din canal şi a-l debloca.

„ Am scos o cantitate foarte mare de cârpe, saci, scânduri şi alte mizerii care n-au ce să caute într-un colector de canalizare menajeră. Una dintre cauzele pentru care avem probleme în oraş şi apar indundaţii, cum este în zona Stadionului Tineretului, este şi faptul că unii nu au spirit civic şi aruncă gunoiul la canalizarea menajeră“, a explicat directorul de exploatare al Companiei Apa, Teodor Sava.

Acesta a mai precizat că terenul inundat a preluat apa care, altfel, s-ar fi scurs pe carosabil, creând alte probleme. Reprezentantul Companiei Apa a adăugat că urmează să fie verificată canalizarea în aval de această zonă, până la staţia de epurare de la Stupini, pentru a se asigura că nu există alte deşeuri pe parcursul colectoarelor şi, implicit, nici riscul de a se repeta vreun incident neplăcut.

„Din păcate, sunt unii cetăţeni care confundă canalizarea oraşului cu ghena de gunoi. Această acţiune  a fost complicată, dar împreună cu specialiştii de la Compania Apa totul s-a rezolvat până la acest moment. Astfel de situaţii vor mai apărea fiindcă este imposibil să-i prinzi pe cei care aruncă astfel de deşeuri în canal”, a precizat Laszlo Barabas, viceprimarul Braşovului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: