Circuitul turistic „La pas prin Braşovul vechi“, un eşec din cauza lipsei promovării

Circuitul turistic „La pas prin Braşovul
vechi“, un eşec din cauza lipsei promovării

Braşovul este cel mai vizitat oraş din ţară de către turiştii străini. FOTOArhivă.

Anunţat cu mare tam tam anul trecut ca o premieră naţională, circuitul a murit în faşă. Au fost vândute doar câteva tichete, iar autorităţile nu ştiu nici măcar câţi bani au cheltuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circuitul iniţial de Consiliul Judeţean  print societatea Consilprest alături de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului (APDT) au recunoscut că proiectul nu a avut nici pe departe succesul scontat.

„La Pas prin Braşul vechi“ le permitrea turiştilor vă vizite 17 obiective turistice cu un singur tichet de 10 euro. Punctul de pornire al circuitului era Bastionul Postăvarilor, urmat pe traseu de Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor,Turnul Artelor, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru,Turnul Alb, Bastionul Graft, Casa Mureşenilor, Muzeul de Istorie, Biserica Neagră, Muzeul Civilizaţiei Urbane, Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie. Turiştii aveau un ghid care le explica totul pe traseu, primeau o hartă a Braşovului şi o apă minerală.

Circitul a murit însă în faşă deoarece autorităţile nu au vândut decât câteva tichete. În plus nimeni nu ştie să spună câţi bani s-au cheltuit pentru acest proiect. Au găsit repede şi un vinovat: hotelierii care nu ar fi promovat cum trebuie circuitul. Deşi nu au obţinut niciun fel de rezultate, cu toţii sunt de acord că proiectul trebuie să continue. Potrivit autorităţilor hărţile tipărite au avut succes printre turişti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: