Cine va fi proprietar pe terenul de la Agrement. Primăria şi Consiliul Judeţean se judecă de 10 ani, iar baza în care s-au investit 8 milioane de lei stă închisă

Cine va fi proprietar pe terenul de la Agrement. Primăria şi Consiliul Judeţean se
judecă de 10 ani, iar baza în care s-au investit 8 milioane de lei stă
închisă

Complexul Agrement stă închis de doi ani. FOTOArhivă.

Primăria şi Consiliul Judeţean se judecă pentru terenul Complexului Agrement de sub Tâmpa de 10 ani. Curtea de Apel urmează să dea sentinţa finală în 18 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia de la Agrement este una ciudată. În 2003 Consiliul Judeţean a cumpărat baza sportivă de la compania Comix. Problema era însă alta: terenul este al Primăriei, potrivit Cărţii Funciare. Aşa s-a ajuns în 2007 la proces. Consiliul Judeţean cere o rectificare în Cartea Funciară pentru a primi terenul de peste 7000 de mp, iar Primăria cere anularea parţială a contractului pentru care CJ a devenit proprietar la Agrement. Mai precis Primăria doreşte retragerea dreptului de administrare pe care Consiliul Judeţean îl are asupra terenului.  Până acum deciziile instanţelor au fost împărţite. Judecătoria Braşov a dat dreptate Primăriei care este proprietarul terenului şi a retras dreptul de administrare asupra acestuia Consiliului Judeţean.  Tribunalul a admis  în parte apelul formulat de Consiliul Judeţean şi a redat dreptul de admistrare asupra terenului, dar sentinţa a menţinut decizia prin care Primăria este proprietar de drept al terenului. Acum Curtea de Apel trebuie să dea sentinţa definitivă în 18 septembrie după două amânări.

În timp ce Primăria şi Consiliul Judeţean se luptă în instanţa, baza sportivă de la Agrement stă închisă de doi ani şi este în paragină. Deşi Consiliul Judeţean doreşte să obţină terenul, baza sportivă stă închisă pentru că este în pierdere. Decizia a fost luată de Consiliul Judeţean care deţine clădirea. Complexul Agrement a fost scos la închiriere de mai multe ori, dar nimeni a fost interesat, mai ales că destinaţia de bază sportivă trebuie păstrată cinci ani. Baza de la Complexul Agrement are o piscină, săli de fitness, sala de bowling, sală de gimnastică, patinoar iarna şi terenuri de sport în jurul ei.  Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 319.684 de lei/an sau 26.640 de lei/lună. Nu s-au găsit doritori astfel că baza sportivă a fost închisă pentru a elimina pierderile. Asta după ce în 2009, Consiliul Judeţean a investit aici 8 milioane de lei pentru modernizări.  Lucrarea a fost executată de compania Ramb Sistem SRL , compania acuzată de DNA că a fost una favorizată de-a lungului timpului de Consiliul Judeţean condus atunci de Aristotel Căncescu.

citeste totul despre: