Cine este femeia care l-a reclamat pe poliţistul Godină. Luana Minea, şef la Crucea Roşie, consilier judeţean PSD şi membru ATOP: „Mă voi adresa Justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Godină este un poliţist atipic din Braşov. El a reuşit să atragă simpatia tuturor românilor prin poveştile sale scrise cu mult umor, în care îşi prezintă activitatea de zi cu zi, de multe ori cu tâlc.

Godină a reuşit în scurt timp să atragă simpatia tuturor, transformând personajul clasic, Garcea, într-unul simpatic şi deştept, cu un simţ al umorului foarte bine dezvoltat.

La început nu a fost pe placul şefilor. I-au închis pagina de Facebook, după ce a intrat în colimator. Deşi nu a recunoscut acest lucru la vremea respectivă, la presiunea presei şi a zecilor de mii de internauţi, Godină a revenit în forţă în mediul online şi pe site-urile de socializare.

Necazul i s-a tras de la „Crucea Roşie”

În data de 8 februarie, după cum chiar el povesteşte, Marian Godina a reţinut permisul unei şofer care nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni din municipiu. Deranjată, pasagera din dreapta a ţinut să spună că este şefă la Crucea Roşie, să facă presiuni şi să îl reclame pe Marian Godina. În final poliţistul a fost mustrat pentru că şi-a făcut meseria.

„Am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit. M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reţine permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliţiei, de pe locul din dreapta faţă a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis: - Staţi că nu e chiar aşa, staţi să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi. Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva“, scrie Marian Godină pe Facebook.

I-a luat permisul şi a fost chemat la raport

Poliţistul nu s-a lăsat intimidat şi i-a reţinut permisul bărbatului. „Mi-am făcut treaba şi i-am reţinut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviţi pe trecere. I-am explicat că poate face contestaţie la Judecătorie, dar a spus că mai întâi se va duce la şefii mei. La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul. În birou şi-a făcut apariţia şi adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Braşov, care mi-a prezentat situaţia de parcă fusese prezent: - Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor. - Ce martor? Şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic: - Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine, pentru că doamna face parte şi din ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică - n.a.) şi ţi-a făcut reclamaţie. Îţi dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo“, a povestit întreaga tărăşenie Marian Godina pe Facebook.

În replică, Luana Minea a declarat, pentru B1 TV, că „am considerat că este necesar să fac o plângere pentru comportamentul acestuia. Şi nimic altceva. Nu m-am adresat nimănui, cerând vreun favor din partea domnului Godină, nu mi-am declinat calitatea, decât cea de la Crucea Roşie, pentru că maşina în care s-a întâmplat era a Crucii Roşii, iar în acest moment mă voi adresa justiţiei pentru ceea ce se întâmplă acum, pentru că mi-a terfelit imaginea”.

Împotriva Lunei Minea a fost iniţiată o petiţie online prin care i se cere demisia din funcţia de director al Crucii Roşii. În câteva ore petiţia a fost semantă de aproximativ 2.000 de persoane şi au fost postate aproximativ 200 de coemntarii negtive la adresa Luanei Minea, care este şi consilier judeţean din partea PSD şi membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).

„Nu sunt dobitoc”

Se pare că ameninţările şoferului cu mult tupeu au avut un efect. „În data de 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern, unde a trebuit să dau explicaţii pentru comportamentul avut faţă de şofer. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu ţin cont că doamna are funcţie. Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuţia dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul. Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect “, îşi încheie postarea Marian Godina.

Reacţia şefilor de la IJP Braşov

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a evitat ieri să se întâlnească cu jurnaliştii, care în mod cert ar fi spus o mulţime de întrebări deranjante. Aşa că a fost transmis un comunicat de prsă sec.

„În data de 08.02.2016, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov s-a prezentat doamna M.L. pentru a fi primită în audienţă de conducerea Inspectoratului. Având în vedere că aspectele ce făceau obiectul reclamaţiei erau de competenţa Poliţiei Municipiului Braşov, cererea de primire în audienţă a fost declinată spre competentă soluţionare la Poliţia Municipiului Braşov. Reclamaţia a fost înregistrată la IPJ Braşov sub şi a fost  repartizată spre verificare Biroului Control Intern. Doamna (...) a reclamat atitudinea necorespunzătoare a poliţistului în momentul constatării şi aplicării sancţiunii contravenţionale a conducătorului auto”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei.

Godină rupe tăcerea: cum a fost umilit în biroul şefului IJP Braşov

Poliţistul braşovean a rupt astăzi tăcerea, când era la Bucureşti, la editura care i-a tipărit „Flash-uri din sens opus”, unde scria autografele pentru cititorii care au comandat în avans, pe internet, volumul. El a dezvăluit cum şeful IJP Braşov, chestorul Ioan Aron, l-a obligat să-şi închidă pagina de Facebook şi apoi, la presiunea opiniei publice, să şi-o redeschidă.

El a dat publicităţii, pe contul personal de Facebook, un capitol din cartea sa, unde îl atacă violent pe chestorul Ioan Aron, şeful IJP Braşov. Godină povesteşte cum a fost umilit în biroul chestorului, unde alţi şefi au râs de el şi a fost obligat să îşi închidă pagina de Facebook, apoi să o redeschidă, pe motiv că vor să îi salveze situaţia. Întreaga situaţie a ajuns în atenţia IGPR, care a trimis ieri o echipă de anchetă la IJP Braşov.

Iată cum a fost discuţia din biroul şefului IJP Braşov,în varianta lui Godină. Poliţia a anunţat că va trimite uncomunicat de presă în replică, dar care nu a fost remis presei la ora redactării acestor rânduri.

„Am ajuns în biroul inspectorului şef, însoţit de şeful meu, iar acolo i-am observat şi pe şeful Poliţiei Municipiului Braşov, adjunctul şefului de inspectorat şi, bineînţeles, şeful de inspectorat, care m-a invitat să iau loc şi a pornit discuţiile. — Ştii de ce te-am chemat, nu? -  Bănuiesc. - Tu ai probleme acasă, ceva probleme personale, familiale?— Nu. — Atunci ce ai? Ai ceva frustrări, ceva refulări, ai probleme în dragoste? — Nu. — Ba da. Eu zic că ai, ceva nu e normal la comportamentul tău. Ce naiba e în mintea ta? Ai văzut ce-ai făcut? Cum ai putut să scrii asemenea prostii? De unde ai tu vocabularul ăla? Ne-ai făcut de tot râsul. Şi mai ales pe tine te-ai făcut de râs. Băiatule, eu ţi-am zis că tu ai probleme grave. Ai citit vreodată din Freud? Tu ai un comportament de studiat de Freud. Toţi din birou râdeau, în timp ce eu mă înroşeam tot mai tare şi îmi venea să intru în pământ. Primul care dădea tonul râsului era inspectorul şef, iar ceilalţi râdeau că, no… dacă şeful râde, înseamnă că e de râs”, povesteşte Godină.

În râsetele celorlalţi, Godină spune că i-a solicitat şefului să plece, după ce i s-a ordonat să închidă contul de Facebook. A doua zi, a fost sunat de la Poliţie ca să vină la comandant. Ordinul a fost să redeschidă pagina de Facebook, dar cu menţiunea că şi-a închis-o că aşa a vrut el...

La finalul capitolului din carte, el Godină şi-a interpelat şeful: „Domnule chestor Ioan Aron, ştiţi că tata a plâns când a citit capitolul ăsta ieri şi a aflat pentru prima oară ce mi-aţi făcut în ziua aia? Aveţi demnitatea şi onoarea să recunoaşteţi că a fost exact aşa cum am scris eu aici? Aveţi curajul să negaţi?”. După lansarea cărţii, Godină s-a grăbit acasă, disperat că mama lui a fost internată. Mesajul său de pe Facebook chiar a fost suspectat că nu este al lui şi că i-a fost spart contul, pentru că el menţiona că s-a săturat de Poliţie şi miliţieni şi că îşi va da demisia.

Interesantă este şi declaraţia lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), care a afirmat că, de când Marian Godină a început să povestească pe Facebook ce se întâmplă în Poliţie, „sistemul” este cu ochii pe el.

Citeşte şi:

AUDIO Poliţistul Godina, care face să râdă toată România, reclamat de o „doamnă cu funcţie”, după ce a luat un permis: „Nu sunt dobitoc”

Ce se întâmplă dacă cineva te şicanează în trafic? Îţi spune poliţistul pamfletar Marian Godină

O nouă postare a poliţistului cu umor de la Braşov. Care sunt asemănările şi diferenţele dintre centura de siguranţă şi prezervativ

Poliţia română publică un text al poliţistului-blogger Marian Godina: Cum e să dirijezi circulaţia în intersecţie

Poliţistul Dumnezeu Judecător a ajuns vedetă. La fel ca Ciobanul Ghiţă

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite