5 semne discrete care te anunţă că urmează să faci infarct. Cum poate fi chelia simptom al unei boli de inimă

5 semne discrete care te anunţă că urmează să faci infarct. Cum poate fi chelia simptom al unei boli de inimă

Când deja apare durerea în piept este de multe ori prea târziu. FOTOShuterstock.

România este în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare. De multe ori, simptomele apar mult mai devreme, cu ani înainte să ajunge să suferim un infarct.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uneori culoarea pielii şi a unghiilor pot fi un semn că inima noastră nu se simte prea bine. „Dacă un pacient are pielea gălbuie, iar gleznele şi încheieturile mâinilor sunt tot timpul umflate poate un semn al suferinţei inimii din cauza unei circulaţii deficitare. De asemenea, dacă unghiile au o culoare uşor albăstruie în loc de cea rozalie obişnuită este de asemnea un semnal că oxigenarea nu se face aşa cum trebuie“, explică Ioan Codrean medic cardiolog.

Tulburările se somn anunţă probleme de inimă

Dacă aveţi probleme cu somnul este bine să faceţi şi o electrocardiogramă. „Dacă nu puteţi dormi bine, vă treziţi de multe ori noaptea sau dimineaţa vă simţiţi obosiţi atunci poate fi un semn să inima nu funcţionează cum trebuie. De asemenea, sforăitul frecvent sau apnea (oprirea respiraţiei pe timpul somnului) pot fi semne ale unei boli cardiace“, mai spune specialistul.

Oboseala fizică accentuată arată o inimă bolnavă

Persoanele care obosesc şi la cel mai mic efort trebuie să meargă de urgenţă la medic. „Dacă obosiţi tare atunci când mergeţi câteva sute de metri, dacă vă pierdeţi suflul atunci când urcaţi câteva trepte şi trebuie neapărat să vă aşezaţi, atunci este clar că sunt probleme cardiace. Aceste simptome apar atunci când arterele sunt de obicei obturate, iar un accident vascular poate apărea în orice moment. Dacă sunteţi si supraponderali şi transpiraţi foarte mult la cel mai mic efort atunci este obligatoriu să mergeţi la medic“, mai spune cardiologul.

Durerile de cap şi ameţelile pot fi simptome cardiace

Cu toţii ne confruntăm cu dureri de cap. În unele cazuri acestea pot trăda o suferinţă a inimii. „Dacă aveţi migrene, dureri de cap îngrozitoare destul de des, iar acestea sunt însoţite de ameţeli, tulburări de vedere sau chiar leşin, atunci este bine să faceţi şi un test de inimă, deoarece pot fi probleme grave de circulaţie şi oxigenare. Aceste simptome pot trăda şi o tumoră cerebrală, dar dacă acest diagnostic este eliminat, este bine să mergeţi şi la un cardiolog“, mai spune medicul.

Disfuncţiile sexuale şi uneori chelia pot fi semne ale bolii de inimă

La bărbaţii trecuţi de 50 de ani problemele sexuale şi chelia pot fi simptome cardiace. „Dacă apar disfuncţii sexuale destul de des este bine să luaţi în calcul pe lângă componenta urologică şi posibilitatea unei probleme cardiace care să afecteze circulaţia. Şi chelia poate fi un semn de boală cardiacă. Poate arăta că oxigenarea nu se face cum ar trebui, dar cazurile sunt destul de rare. Ar trebui să fie şi alte simptome“, mai spune cardiologul.

Semne clare ale unei boli de inimă

Pe lângă simptomele mai discrete există şi semne clare care trebuie să vă trimită la cardiolog. „Dacă aveţi des palpitaţii, dificultăţi de respiraţie la cel mai mic efort sau chiar atunci când vă relaxaţi, dacă aveţi dureri acute în piept este bine să mergeţi la medic. Toate acestea pot fi semnele unui infarct. Simptomele nu trebuie ignorate mai ales că acum au apărut infarcturi şi la persoane tinere de 40 de ani. Şi hipertensiunea apare acum şi la tineri nu doar la pacienţii trecuţi de 50 de ani“, mai spune medicul.

Pe aceeaşi temă:

Bacteria perfidă pe care o are jumătate din populaţie globului: rezistă la tratament şi ne putem lupta cu ea toată viaţa. Sfaturile medicilor

Controlul lumii, preluat de bacterii. Afecţiuni tratate incorect în România

Boala care fuge de diagnostic. Trei simptome pentru aceeaşi afecţiune, a cărei durere se opreşte într-o zonă alarmantă a abdomenului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: