Cinci poduri vor intra în reparaţii anul viitor. Două dintre ele sunt la ieşirea din Braşov spre Bucureşti

Cinci poduri vor intra în reparaţii anul viitor. Două
dintre ele sunt la ieşirea din Braşov spre Bucureşti

Podul de la Dârste va fi reparat. FOTOmapionet

Primăria vrea să repare anul viitor cinci poduri la care nu s-au mai efectuat lucrări de ani buni. Două dintre ele sunt podurile de la Dârste de pe DN1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria vrea să reabiliteze cinci poduri importante, la care nu s-au făcut reparaţii de ani buni. Pe listă se află şi cele două poduri din zona Dârste, de la ieşirea din Braşov spre Bucureşti. Celelalte trei poduri sunt pe străzile Institutului, Plugarilor şi Fântânii, toate traversând pârâul Ghimbăşel. Înainte de începerea lucrărilor autorităţile locale vor face o expertiză tehnică pentru fiecare pentru a vedea exact care este stadiul de degradare şi ce reparaţii sunt necesare. Valoarea expertizelor pentru cele cinci poduri se ridică la 270.000 de lei.

Podul vechi de la Dârste de exemplu a fost construit în 1962 şi a fost reperat în 2001. Are 160 de metri. Podul nou a fost construit în 1990 şi are şi el 164 de metri. „Documentaţia pentru stabilirea consultanţilor care să realizeze expertizele la cele cinci poduri este în curs de elaborare, iar sumele necesare realizării acestor documentaţii vor fi incluse în bugetul local pe anul 2018. Tot anul viitor avem în vedere şi începerea lucrărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de bzb.ro.
  

citeste totul despre: