Chinezii au construit trei parcuri fotovoltaice în Braşov şi Cluj

Chinezii au construit trei parcuri
fotovoltaice în Braşov şi Cluj

Parcurile fotovoltaice reprezintă viitorul energiei la nivel mondial. FOTOArhivă.

Compania chineză Unisum a construit trei parcuri fotovoltaice în judeţele Braşov şi Cluj, cu o capacitate instalată de 19,6 MW şi care ar uma să genereze anual venituri de 8 milioane de euro din vânzarea energiei şi din certificatele verzi. Cele trei parcuri solare sunt conectate deja la reţeaua electrică, se arată într-un comunicat al companiei, precizează Mediafax.

Unisum face parte din grupul Wuxi Guolian Development Group, specializat în dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Grupul a dezvoltat şi a finanţat proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 500 MW în mai multe state. În România funcţionează centrale fotovoltaice cu o capacitate de peste 700 MW. Guvernul sprijină producţia de energie din surse regenerabile prin acordarea de certificate verzi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile, scrie newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

CET Braşov ar putea devenit parc fotovoltaic

Parcurile fotovoltaice, investiţia momentului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările