Ceremonia de deschidere a FOTE are loc diseară, la Braşov. Inna va încinge atmosfera. Programul evenimentului

Ceremonia de deschidere a FOTE are loc diseară, la Braşov. Inna va încinge atmosfera. Programul evenimentului

Flacăra Olimpică a fost aprinsă duminică la Braşov. FOTOSimona Suciu

Festivităţile au loc pe arena Liceul Sportiv de la ora 19.30. După ceremonia solemnă vor încinge atmosfera Inna şi trupa Sensor. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere şi lumini. Românii vor putea urmări ceremonia pe ecrane gigant în Piaţa Sfatului, dar şi în direct pe TVR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia va începe la ora 19.30 cu intonarea imnului României de către corul de copii Unison. Sportivii care vor purta flacăra olimpică la Braşov sunt râşnoveanul Iulian Pâtea, câştigătorul etapei de Cupă FIS, la sărituri cu schiurile, desfăşurată la Râşnov în urmă cu două săptămâni, săritoarea Daniela Haralambie, prima sportivă din istoria săriturilor cu schiurile din România, calificată la Jocurile Olimpice de iarnă şi sabrerul Rareş Dumitrescu, medialiat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Rareş Dumitrescu va purta flacăra olimpică pe ultima parte a traseului, înainte de intrarea în arena Liceului Spotiv.

Va urma apoi defilarea ţărilor participante. Grecia va fi prima, iar România, ţara gazdă, ultima. Vor ţine câte un scurt discurs primarul Braşovului, George Scripcaru şi preşedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hichey. Preşedintele României este aşteptat să declare deschisă competiţia, dar încă nu a confirmat participare. Dacă nu va putea fi prezent, onoarea îi va reveni premierului Victor Ponta.

 
Foto
Torţa olimpică a fost aprinsă la Braşov într-o ceremonie solemnă

 

Inna va încălzi atmosfera

Imediat după discursuri va fi arborat drapelul olimpic şi se va prezenta filmul traseului flăcării olimpice, urmând ca apoi aceasta să fie prinsă pe stadion. În final sportivii şi antrenorii vor depune jurământul, iar seara se va încheia cu două concerte (Inna şi Sensor) şi un spectaculos joc de lasere şi lumini. Ceremonia se va încheia la 21.30.

„Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să urmărească festivitatea de deschidere, care va dura 90 de minute, în Piaţa Sfatului vor fi amplasate mai multe ecrane de dimensiuni mari care să faciliteze urmărirea manifestărilor de la Arena Liceului Sportiv. De asemenea, TVR – partener în organizarea FOTE – va transmite în direct festivitatea de deschidere. La toate competiţiile sportive care se vor desfăşura în perioada 18-22 februarie accesul va fi gratuit“, a spus George Scripcaru, primarul Braşovului într-o conferinţă de presă.

Promovare pentru toate staţiunile

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea este uriaşă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: