FOTO Centrul multifuncţional de servicii sociale va fi gata anul viitor

FOTO Centrul
multifuncţional de servicii sociale va fi gata anul viitor

Investiţia se ridică la 8 milioane de lei. FOTOPrimăria Braşov.

Amenajarea centrului de la fostul liceul Astra a primit o finanţare europeană de 8 milioane de lei. În noul centru îşi vor desfăşura activitatea atât serviciile publice cât şi mai multe fundaţii care derulează programe sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul multifuncţional va fi amenajat în cadrul corpului A al fostului Grup Şcolar Astra. Clădirea este supusă unor lucrări de consolidare precum şi unor intervenţii la partea de arhitectură, finisaje interioare şi exterioare, lucrări de rezistenţă şi modernizare a instalaţiilor. Pentru optimizarea spaţiului existent în vederea furnizării de servicii sociale, vor fi executate o serie de compartimentări care vor permite alocarea unor destinaţii specifice spaţiilor din cadrul Centrului Multifuncţional.

Se vor amenaja locuri de parcare, loc de joacă pentru copii, iluminat exterior şi asigurarea perimetrului prin instalarea de camere de supraveghere. Se vor monta echipamente pentru ca persoanele cu dizabilităţi să nu aibă probleme de acces. . Investiţia se ridică la 8 milioane de lei fonduri europene.

„Este un proiect foarte important pentru Braşov, care vizează o categorie aparte, cea a persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect încercăm să aducem în acelaşi spaţiu cea mai mare parte a ofertanţilor de servicii sociale, fie că vorbim de Direcţia de Servicii Sociale, fie că vorbim de ONG-urile din acest domeniu. Odată cu finalizarea acestui proiect, aceste persoane vor putea beneficia  de o gamă variată de servicii, având în vedere că în acelaşi spaţiu îşi vor desfăşura activitatea Direcţia de Servicii Sociale şi 15 ONG-uri de profil. Încă de la începerea lucrărilor, în ianuarie, i-am atras atenţia constructorului asupra importanţei acestui proiect, atât pentru Municipalitate, cât şi pentru braşoveni. Văd că a respectat toate termenele şi lucrurile merg într-o direcţie foarte bună, astfel că, în primăvara anului viitor, vom putea oferii servicii de asistenţă socială la cele mai înalte standarde“, a declarat primarul George Scripcaru.   

Toate serviciile la într-un singur sediu

La parter vor funcţiona Serviciul protecţia persoanei cu dizabilităţi: Direcţia de servicii sociale, recepţie, Servicii pentru persoane cu handicap locomotor: ONG –centru persoane cu dizabilităţi locomotorii, ONG–centru persoane cu dizabilităţi fizice, Servicii pentru persoane cu handicap senzorial: ONG-centru surdo-muţi şi persoane hipoacuzici, ONG-centru nevăzători şi persoane cu deficienţe vizuale, ONG-centru multidisciplinar pentru depistare şi intervenţie în Tulburări din Spectrul Autist, sindrom Asperger, sindrom Down, ADHA, PDD, NOS şi tulburări asociate.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: