Centru de consiliere pentru părinţi şi copii

Centru de consiliere
pentru părinţi şi copii

Centrul va fi amenajat într-un fost punct termic. FOTObzb.ro

Centrul va fi deschis în zona Gării şi va fi al doilea din oraş după cel din cartierul Astra. Primăria vrea să deschidă astfel de centre în toate cartierele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un al doilea Centrul de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii va fi înfiinţat în zona Gării, într-un fost punct termic dezafectat, de pe strada Dobrogei. „Luna aceasta vom supune aprobării Consiliului Local proiectul de hotărâre privind darea în administrare a acestui punct termic către Direcţia de Asistenţă Socială. Urmează întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi licitaţia pentru lucrări. Este al doilea astfel de centru, după cel înfiinţat în 2012 în Cartierul Astra, pe strada Venus, şi intenţionăm să mai înfiinţăm alte 12 astfel de centre, în toate cartierele“, a precizat astăzi viceprimarul Costel Mihai, într-o conferinţă de presă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, în viitorul centru se vor desfăşura activităţi de evaluare a beneficiarilor, dar şi şedinţe de consiliere a părinţilor, care vor fi ajutaţi astfel să treacă peste unele situaţii delicate, cum este divorţul, pierderea locului de muncă, conflicte intrafamiliale, abandonul sau absenteism şcolar al copiilor. De asemenea, părinţilor care vor ajunge în acest centru li ser va explica cât de importante sunt nevoile copiilor, dar şi se va spune despre drepturilor copilului. Acest centru va oferi şi consiliere premaritală pentru adolescenţii sau tineri aflaţi la vârsta minimă legală pentru căsătorie.

Tot în noul centru se vor organiza cursuri de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor părinţilor privind sprijinirea şi educarea copilului. Totodată, copii aflaţi în situaţii de risc vor fi ajutaţi să se integreze în familie.  La acest centru se vor desfăşura şi activităţi pentru copii cu părinţii plecaţi în străinătate.

citeste totul despre: