Centru de afaceri de 70 de milioane de lei în Bartolomeu. 10 firme se bat pentru obţinerea contractului

Centru de afaceri de 70 de
milioane de lei în Bartolomeu. 10 firme se bat pentru obţinerea contractului

Centrul va fi gata la sfârşitul anului 2014. FOTOArhivă.

Companiile care vor să construiască centrul în următorul an sunt din Braşov, cât şi din Capitală, Sibiu, Zalău, Buzău sau Sighetu Marmaţiei. Câştigătoare va fi compania care va oferi cel mai bun preţ.

Proiectul presupune crearea, în următoarele 20 de luni, a unei structuri de afaceri pe o suprafaţă de peste 18.000 de metri pătraţi, unde vor fi atrase un număr de 70 IMM-uri. Odată implementat, Centrul de Afaceri din Bartolomeu Nord va crea şi 128 de locuri de muncă noi. Centrul are un caracter regional, el adresându-se firmelor din cele şase judeţe ale Regiunii Centru, ce vor avea la dispoziţie dotări IT, laboratoare, servicii de asistenţa şi consultanţă, spaţii de expoziţii şi congrese, menite să creeze şi să susţină afacerile. Investiţia se ridică la 70.8 milioane de lei, jumătate de Primărie, jumătate de la Uniunea Europeană.

Centrul va avea şi un parc multifuncţional tematic de agrement, care va fi folosit şi pentru experimente în domeniul energiei durabile şi alte domenii conexe, activităţi de cercetare şi evenimente expoziţionale. Din plan nu lipsesc nici amenajările de spaţii verzi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: