Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Braşov. Peisaje superbe, aer curat şi relaxare în mijlocul naturii

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Braşov. Peisaje
superbe, aer curat şi relaxare în mijlocul naturii

Braşovul poatr fi explorat pe bicicletă. FOTOArhivă.

Braşovul oferă peisaje de munte superbe care merită explorate. Asociaţia Braşovul Pedalează organizează săptămâna tururi pe două roţi în cele mai pitoreşti locuri din judeţ, pe cele mai frumoase trasee.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi este este un mare oraş turistic, Braşovul nu are trasee special amenajate pentru bicicliştii pasionaţi. Există însă Asociaţia Braşovul Pedalează care promovează acest sport şi care organizează, în fiecare duminică cu vreme bună, trasee în tot judeţul. Bicicliştii pot face astfel mişcare, pot admira peisaje superbe şi se pot relaxa în natură. Toţi cei interesaţi de un astfel de tur pot intra pe site-ul asociaţiei şi se pot alătura manifestărilor de duminică.

„Nu pot spune că sunt trasee special amenajate pentru biciclete, dar noi gândim anumite tururi în judeţ şi ajungem pe bicicletă în zone foarte frumoase. O parte din drum pe parcurge pe şosea, iar cealaltă parte pe drumuri forestiere, prin pădure, prin locuri superbe. În fiecare duminică, atunci când vremea ne permite, explorăm astfel de trasee împreună cu zeci de biciclişti“, ne-a declarat Robert Lazăr, preşedintele Asociaţiei Braşovul Pedalează. 

Zone spectaculoase

Printre cele mai spectaculoase trasee se numără Braşov-Râşnov- Pârâul Rece-Predeal, Braşov-Râşnov-Cheile Râşnoavei, Braşov-Zărneşti-Prăpastiile Zărneştiului, unde amatorii de mişcare se pot relaxa la poalele muntelui, pot respira aer curat şi pot admira peisaje de vis. Un  alt traseu interesant este Braşov- Săcele- Valea Gârciniului , o rută care merge prin spatele Pietrei Mari şi ajunge în Azuga pe un drum de pădure foarte frumos. Şi spre judeţul vecin se poate merge pe un traseu pitoresc: Braşov-Teliu-Întorsura Buzăului-Valea Mare-Covasna. O altă recomandare pentru biciclişti este traseul Braşov-Săcele-Brădet-Valea Doftanei spre Pravova. Traseele au 20, 30 sau chiar 50 de kilometri, dar merită să fie explorate într-o zi frumoasă.

Unul dintre cele mai des folosite trasee din Braşov este cel forestier de la Pietrele lui Solomon, traseu pe care se ajunge în Poiana Braşov. Este un traseu uşor, folosit de foarte mulţi braşoveni şi turişti care vor să fie aproape de natură.

Tur al Bisericilor Fortificate pe bicicletă

Fundaţia ADEPT Transilvania a reuşit să obţină fonduri pentru a prelungi rutele de bicicletă care să lege bisericile fortificate din zona Rupea - Sighişoara. Amatorii de mişcare pot descoperi frumuseţea satelor săseşte, dar şi bisericile ce ascund o istorie veche de câteva secole. Buneştiul, Criţul şi Meşendorful sunt legate de un astfel de traseu destinat exclusiv cicliştilor. Pista are 13 kilometri, dar în viitor se doreşte amenajarea a 80 de kilometri de drum numai bun pentru o plimbare pe două roţi. Pista este prima de acest gen din ţară şi este practicabilă în orice anotimp deoarece pe jos a fost turnat pietriş, astfel că nu veţi rămâne blocaţi cu bicicleta în nămol. Veţi scăpa de aglomeraţie, de maşini şi veţi putea admira satele Transilvaniei.

Bike Park Postăvaru va deveni realitate

Proiectul îşi propune să ofere un bike park cu toate facilităţile şi să ofere publicului trasee la standarde de cupă mondială, astfel încât într-un termen de la 3 la 5 ani Poiana Braşov să devină o staţiune notorie şi pe timp de vară, iar Bike Park Postăvarul să pună România pe harta bike park-urilor de renume din Europa. Traseele au fost concepute de aşa natură încât, odată finalizate, să fie omologate UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională), urmând ca bike park-ul să găzduiască în viitor competiţii internaţionale importante.

Pe aceeaşi temă:

Cel mai frumos traseu de bicicletă din Arad străbate Pădurea Ceala

Traseu de bicicletă spre Laguna albastră, „litoralul“ ascuns al Clujului

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: