FOTO Cele mai frumoase locuri de camping din Braşov. Natura Parc, un oraş în aer liber, Vampire Camping şi Laguna Albastră, la poalele Munţilor Făgăraş

FOTO Cele mai frumoase locuri de camping din
Braşov. Natura Parc, un oraş în aer liber, Vampire Camping şi Laguna
Albastră, la poalele Munţilor Făgăraş

Natura Parc de la Chichiş este locul perfect de relaxare. FOTONatura Parc.

Bra;ovul este renumit pentru peisajele superbe şi aerul curat. În plus are unele dintre cele mai frumoase şi pitoreşti locuri de camping, unde turiştii se pot simţi excelent în natură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Natura Parc nu este doar un camping, ci şi un loc de relaxare superb unde turiştii pot petrece chiar şi o săptămână. Aici vă puteţi caza pe malul apei, în căsuţe lacustre, printre stufăriş, în corturi indiene sau bungalowuri. Dacă sunteţi tradiţionalişti puteţi alege campingul amenajat. Cazarea costă între 15 şi 80 de lei pe noapte.

Parcul este întins pe o suprafaţă de peste 160 de hectare şi oferă posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber, precum fotbalgolf, minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul, echitaţie, plimbări cu barca, hidrobicicleta şi ATV-uri. Copiii au la dispoziţie un loc de joacă amenajat şi pot vizita şi o minigrădină zoologică. Natura Parc are şi trei piscine în aer liber numai bune pentru ca vizitatorii să se răcorească în zilele toride de vară. Intrarea în parc costă 5 lei de persoană, dar celelalte servicii se plătesc.

Anul acesta, în premieră, sunt disponibile şi abonamente valabile timp de cinci luni. Dacă sunt achiziţionate până la 1 mai acestae costă 100 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru copiii peste 8 ani. După această dată preţul este de 150 de lei pentru adulţi şi 75 de lei pentru copii. Abonamentul permite accesul gratuit şi la piscine, balta de pescuit şi la terenurile sportive.

În fiecare weekend la Natura Parc vor fi petreceri, concursuri şi festivaluri de gătit. Turiştii care ajung aici trebuie neapărat să gust tocana de raci care a devenit deja celebră.

Accesul către Natura Parc se face dinspre DN 12 Braşov - Sfântu Gheorghe - la kilometrul 16 dinspre Braşov sau cu trenul până în Halta Chichiş - de unde vizitatorii sunt preluaţi de trenuleţul Natura Parc Expres.

Vampire Camping lângă Castelul lui Dracula

Campingul este situat chiar lângă Castelul Bran şi oferă 200 de locuri pentru turişti care vor să stea la cort sau vin cu rulota. Preţul este 4,5 euro pe zi pentru adulţi şi 2 euro pentru copii. Pentru parcarea maşinilor sau a rulotei se plătesc în plus între 2 şi 4 euro. Turiştii cazaţi aici au o panoramă superbă asupra Castelului lui Dracula, iar atmosfera este una specific legendelor cu vampire.

Laguna Albastră, locul perfect de relaxare

Un alt camping extrem de căutat din Braşov este Laguna Albastră de la Făgăraş. Aici vă puteţi caza cu cortul (10 lei de persoană) sau cu rulota (30 de lei). Comlpexul dispuse şi de 10 foişoare speciale pentru picnic, locuri pentru grătar şi foc de tabără. Copiii au un loc de joacă special pentru ei. Pe lângă faptul că vă veţi relaxa într-un loc pitoresc şi liniştit, aici vă puteţi distra şi la piscină sau vă puteţi testa talentul de pescar. Campingul are şi restaurant şi bar pentru cei care nu vin cu provizii de acasă.

Relaxare şi tratament la Perşani

Turiştii care vor şi relaxare, dar şi un tratamanet cu băi termale şi nămol, pot alege Campingul de la Perşani. Intrarea la piscinele cu apă termală costă 15 lei de persoană. Aici turiştii se pot cazaa la căzuţe care costă 40 sau 80 de lei pe noapte în funcţie de mărime. Există şi un hotel unde cazarea este 120 de pe noapte. Complexul are şi bar şi restaurant. Băile de la Perşani sunt renumite pentru calităţile apei termale.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai frumoase locuri de camping. Cum e să te trezească răcoarea şi peisajele din Parcul Naţional Munţii Rodnei sau „briza” lacului Colibiţa

Cele mai frumoase locuri de camping. Cu pitoreasca zonă Arefu -Vidraru, Argeşul poate concura cu orice alt judeţ din ţară

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: