Cele mai eficiente remedii pentru transpiraţia abundentă. Metoda-minune cu bicarbonat de sodiu sau oţet de mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hiperdidroza, cum este denumită în termeni medicali, transpiraţia excesivă este o problemă jenantă, dar putem scăpa de ea folosind câteva trucuri.

Studiile arată că hiperhidroza apare din cauza unor tulburări la nivel hormonal. „Hiperhidroza este o boală care ne face să transpirăm abundent, iar în plus transpiraţia emană un miros neplăcut. Chiar dacă persoanele care suferă de această boală fac mai multe duşuri pe zi mirosul nu este îndepărtat. Nu ţine de igienă, ci este o tulburare care trebuie luată în serios“, spune medicul dermatolog Andrei Toma.

Pentru limita excesul de transpiraţie este bine să fim atenţi la ceea ce mâncăm. „Vara mai ales când şi temperaturile sporesc cantitatea de transpiraţie este bine să fim puţin atenţi la alimentaţie. Persoanele care au această problemă trebuie să reducă grăsimile pe cât posibil, să bea multă apă şi să renunţe la condimente cum ar fi ardeiul iute care ne face să transpirăm şi mai mult. De asemenea, evitaţi consumul de ceapă sau usturoi deoarece prin transpiraţie mirosul lor iese prin piele şi nu este plăcut. Soia este un aliment care reduce cantitatea de transpiraţie deci ar trebui introdus în alimentaţie. De asemenea, alegeţi haine potrivite. Evitaţi ţesăturile sintetice, hainele închise la culoare care supraîncălzesc organismul. Preferaţi bumbacul şi hainele mai lejere care să nu fie strânse pe corp“, mai spune medicul.

Piatra de alaun face minuni

Unul dintre cele mai bune remedii antitranspiraţie este piatra de alaun. „Aceasta se găseşte în magazinele naturiste. Arată ca un săpun. Tot ce trebuie să o faceţi este să o umeziţi puţin şi să o aplicaţi apoi înzonele în care transpiraţia este abundentă. Înlătură mirosul neplăcut, dar reduce şi transpiraţia“, mai spune medicul.

Bicarbonat de sodiu, magneziu şi oţet de mere

Foare eficient este şi bicarbonatul de sodiu. Dacă îl diluaţi în apă şi aplicaţi apoi în zonele cele mai expuse va înlătura mirosul câteva ore. De asemenea, nu faceţi duşuri fierbinţi, preferaţi ca apa să fie călie pentru a evita transpiraţia excesivă care apare atunci când în baie este mult abur.

De asemenera, oţetul de mere aplicat pe piele sau băut câteva zile la rând va reduce cantitatea de transpiraţie. Hiperhidroza poate apărea şi din cauza lipsei de magneziu, astfel că suplimentele vă pot ajuta. Puteţi consuma şi alimente bogate în magneziu cum ar fi: spanac, salată, mazăre, banane, ananas, avocado, susan sau migdale.

Ceaiuri antitranspiraţie

Şi anumite ceaiuri din plante pot reduce cantitatea de transpiraţie. „Ceaiul de salvie, de mentă sau muşeţel au tendinţa de a răcori origanismul şi de a scădea cantitatea de transpiraţie. Efectele nu se văd însă imediat, ci după două-trei săptămâni, dacă beţi o cană în fiecare zi. De asemenea dacă mestecaţi frunze de părunjel puteţi scăpa de mirosul neplăcut al transpiraţiei“, mai spune specialistul. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite