Cele mai bune locuri de pescuit din Braşov

Cele mai bune locuri de
pescuit din Braşov

Bălţile de la Vadu Roşu oferă relaxare şi un decor natural superb. FOTO doripesco.ro

Cele mai frumoase şi căutate bălţi pe pescuit din Braşov, atât pentru amatori, cât şi pentru profesionişti, sunt la Dumbrăviţa, Vadu Roşu, Belin şi Ucea de Jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai frumoase zone în care se poate pescui este Delta din Carpaţi. Zona a fost declarată arie naturală protejată în cadrului Sitului Natura 2000. Aici peştele trăieşte în mediu natural controlat, cu vegetaţie acvatică, stuf, păsări şi animale de apă. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peştelui o creştere în mediu natural.

Lacul Dumbrăviţa şi pârâul Hamaradia sunt două dintre atracţiile pescarilor sportivi din judeţul Braşov. Se poate ajunge aici pe DN 1 la 25 de kilometri de Braşov psre localitatea Dumbrăviţa. Zonele sunt foarte cunoscute pentru peştele lor şi pentru condiţiile de pescuit oferite. Aici se poate pescui: crap, caras, crap fitifag, biban, oblete, clean, ghiborţ, roşioară, dar şi alţi peşti. 

Tot în zonă se pot admira şi peste 200 de  specii de păsări deoarece este unul unul dintre cele mai reprezentative locuri de popas a păsărilor din Transilvania.

Vadu Roşu, în topul preferinţelor

Bălţile de Vadu Roşu, la 30 de kilometri de Braşov între Rotbav şi Măieruş, sunt unele dintre cele mai căutate de pescari. Aici se organizează şi competiţii de pescuit şi s-au doborât chiar şi recorduri mondiale.

Într-un peisaj superb, fiind înconjurată de munţi, Balta 4 este una dintre cele mai importante bălţi competiţionale din România. Aici s-a înregistrat recordul mondial şi naţional, atât pe echipe, cât si individual, cu o captură totală de 24.744,80 kg (8.671 peşti), locul I capturând 2.011,40 kg/echipă. 

 
Foto

Dacă doriţi să pescuiţi în intimidate, Balta nr 6 din complexul de la Vadu Roşu este locul ideal. Poate găzdui maxim 20 de persoane.

Pescarii care abia se iniţiază în tainele acestui hobby, pot alege Bălţile 2 şi 3 de la Vadu Roşu care sunt ideale pentru amatori. Periodic, balta este aprovizionată cu peşte din fermele Doripesco, astfel încât pescarii să se poată bucura nu doar de vremea frumoasă, ci şi de adrenalina pescuitului la crap.

La Vadu Roşu există şi complexul turistic Doripesco care oferă posibilităţi de cazare, loc de joacă pentru copii şi un restaurant cochet cu specific pescăresc. Taxa de pescuit este între 35 şi 100 de lei pe zi în funcţie de balta aleasă, dar există şi abonamente cu 200 de lei pe an. Pescarii pot duce acasă 5 sau 10 kg de peşte.

Pescuit de noapte la Belin

Un alt loc foarte căutat de pescari este Balta de la Belin. Situată la 30 de kilometri de Braşov, atrage mii de pescari pasionaţi în fiecare sezon. La Belin se poate ajunge din drumul European 60 Braşov-Sighişoara. La Măieruş se face dreapta, după care se trece Oltul peste un podeţ. Pescarii pasionaţi pot prinde aici peşte din speciile novac, caras, crap sau somn. Cea mai mare captură de la Belin a fost un novac care a cântărit nu mai puţin de 12 kilograme. La Belin există posibilităţi de campare şi se poate pescui atât ziua cât şi noaptea. Tariful este 45 de lei pe zi.  

Balta de la Ucea

Un alt loc superb de pescuit la Braşov este balta Stigma Fishing de la Ucea de Jos. Balta se întinde pe 4 hectare de luciu de apă şi a fost populată în 2011 cu 800 de kilograme de caras şi 3000 de kilograme de crap. Taxa pentru pescuit sportiv este 50 de lei, iar dacă pescarul vrea să ducă acasă captura, taxa este 100 de lei. În zonă există şi posibilităţi de campare. La baltă se ajunge prin Făgăraş, după care se urmează ruta: Beclean, Dridif, Voila, Sambata de Jos, Oltet, Vistea de Jos, Ucea de Jos. Pescarii pot prin crap, caras, şalău, lin, biban, plătică, dar şi ştiucă şi crean.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: