Cea mai mare pepinieră din ţară se face la Braşov cu bani europeni

Cea mai mare pepinieră din ţară se
face la Braşov cu bani europeni

Pepiniera va produce puieţi pentru împăduririle necesare la Braşov. FOTOgoogle.com

Aceasta va fi amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 1,9 hectare, la marginea drumului forestier care se continuă din strada Plopilor din cartierul Noua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia se ridică la 952.102 de euro dintre care 60% sunt fonduri europene. Constructorii îşi pot depune ofertele până în data de 13 mai.  Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Braşov va fi dotată cu echipamente speciale pentru a putea produce puieţi de calitate. Se vor cumpăra un tractor cu braţ hidraulic şi echipat cu nacelă, motoferăstraie mecanice, echipamente şi utilaje specifice muncii în pepinieră. În pepinieră se vor putea produce numai puieţi cu destinaţie forestieră, respectiv brad, molid, paltin sau larice. Aceştia vor fi folosiţi pentru împăduriri. În timp se doreşte ca pepiniera să facă profit din vânzarea de puieţi. Pepiniera va fi dotată cu un solar  amenajat şi utilat cu  sisteme de irigaţie care să ofere culturilor stabilitate şi viabilitate.

„Este un proiect important pentru municipalitate, pentru că vom reuşi să producem puieţii necesari atât împăduririlor, cât şi cei ce sunt necesari pentru plantările din oraş. Cu timpul, sperăm ca pepiniera să devină cel mai mare furnizor de puieţi de la nivelul României", a explicat primarul George Scripcaru, la lansarea proiectului.

Pe aceeaşi temă:

Investiţii de 100 de milioane de euro din fonduri europene la Braşov

Investiţii majore în acest an în Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: