Ce soluţii oferă „Casa Mureşenilor” elevilor şi părinţilor pentru o vacanţă frumoasă şi instructivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Casa Mureşenilor a pregătit activităţi pentru elevi pe durata vacanţei FOTO brasovtour
Muzeul Casa Mureşenilor a pregătit activităţi pentru elevi pe durata vacanţei FOTO brasovtour

În fiecare vacanţă, Muzeul Casa Mureşenilor vine cu activităţi pentru copii pentru ca aceştia să se distreze şi să înveţe lucruri utile şi frumoase.

Vacanţa de vară aduce întotdeauna şi probleme pentru părinţii care n-au cu cine lăsa copiii. Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov le întinde o mână de ajutor părinţilor, cel puţin o zi pe săptămână, în care elevii afalţi în vacanţă sunt invitaţi la acţiuni interesante organizate de instituţie. „Vacanţa artelor le muzeu” este programul ajuns la cea de-a XVI-a ediţie prin care copiii pot învăţa lucruri extrem de interesante, într-un mod plăcut. 

„Vacanţa artelor la muzeu” vine cu o serie de activităţi interactive, unele ce sunt „clasice” ale muzeului, altele noi şi care le plac elevilor. Programul se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 14 ani. 

„Programul din acest an începe în data de 7 iulie, la ora 10:00, cu întâlnirea la sediul muzeului, urmată de vizitarea expoziţiei „Şcoala de altădată” şi deplasarea în Parcul de la Silvicultură, unde violonistul Bogdan Costache ne va încânta cu „Povestea viorii”  şi d-ra Raluca Budean ne va face o prezentare a violei. În 14 iulie ne vom întâlni la Rectorat, după care ne vom deplasa în parcul din spatele Bibliotecii Judeţene. Aici vom sta de vorbă cu un silvicultor, Iuliana Bîlgă, care ne va spune „Povestea copacilor” şi a plantelor din parc”, a detaliat muzeugraful Ovidiu Savu. 

Pentru cei pasionaţi de istoria mai mult sau mai puţin îndepărtată, muzeul are două teme legate de scrisori, în două săptămâni diferite. „În 21 iulie vom avea un program dedicate tipografiei şi tiparniţei. Copiii vor putea citi în întregime prima scrisoare în limba română, adresată de Neacşu de la Câmpulung braşoveanului Hans Benkner, în care îl avertiza pe acesta din urma asupra unei invazii iminente a turcilor. De asemenea, va avea loc şi o prezentare a tiparniţei venite de la Muzeul din Câmpulung Muscel. Totodată, copiii vor face şi un exerciţiu practic cu  restauratoratorul Ioana Borcan de la Muzeul „Casa Mureşenilor”. O săptămână mai târziu, în 28 iulie, va avea loc programul „Serviciile poştale în trecut”. Elevii vor merge la sediul Poştei, unde vor vizita o expoziţie şi vor învăţa cum se scrie o scrisoare şi cum se trimite aceasta”, a mai explicat Ovidiu Savu.

În luna august se vor organiza excursii în care cei mici să poată vedea câteva locuri unice din judeţ, dar să se şi distreze. „În 4 august va avea loc excurisa documentară cu poveşti şi jocuri la Castelul Bethlen din Racoş. Activităţile din timpul excursiei vor fi, cu siguranţă, extrem de attractive pentru copii. Între acestea se numără jocul „Cuib” cu Cătălin Cantor de la Asociaţia Carpaterra, o vizită la o parte a Complexului Geologic, iar, la final, vom savura şi vestiţii langoşi de la doamna Ilu de la terasa Zeus din grădina castelului. Excursia din 11 august va fi mult mai scurtă, pe Dealul Melcilor din Braşov. Aici se vor face observaţii astronomice cu ajutorul lui Cosmin Sorin Micloş de la Asociaţia Ucenicul Astronom. În fine, în 18 august, copiii vor învăţa sî facă împletituri cu artista Gabriela Bularca şi vor vizita o galerie de artă”, a încheiat Ovidiu Savu. 

Activităţile de anul acesta se vor desfăşura în mare parte în aer liber, cu respectarea măsurilor sanitare şi purtarea măştii pe faţă. Cu excepţia excursiei de la Racoş, toate celelalte activităţi vor dura aproximativ două ore. 

Vă mai recomandăm: 

Vacanţa preşcolarilor, problemă pentru părinţi. Soluţia pentru luna iulie

Suplimentele alimentare, metodă aleasă de braşoveni pentru a trece de pandemie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite