Ce probleme a avut ucigaşul din Braşov înainte de a-şi schimba viaţa şi ce a mărturisit anchetatorilor: teoria îngerilor şi expansiunea conştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marius Buliga, alături de familia lui. FOTO Facebook
Florin Marius Buliga, alături de familia lui. FOTO Facebook

Florin Mircea Buliga s-a prezentat la Poliţie marţi, 27 martie, pentru a se preda, după ce şi-a ucis soţia şi pe cei doi copii. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Din afară, Florin şi Monica Buliga păreau să aibă o căsnicie fericită. Amândoi au venit la Braşov acum zece ani, Monica fiind din Neamţ, iar Florin - din Suceava. Au deschis o firmă de produse naturiste şi un cabinet cu aparatură medicală de kinetoterapie, iar afacerea mergea bine. Cei doi soţi nu aveau probleme financiare. Însă căsnicia nu era aşa cum o vedeau cei din jur. O apropiată a familiei a povestit, sub protecţia anonimatului, că Monica ar fi suferit mult alături de soţul ei. Florin Mircea Buliga s-ar fi luptat ani la rând cu alcoolismul şi, de asemenea, în acea perioadă şi-ar fi înşelat soţia de mai multe ori. Apropiata familiei mai spune că Monica l-ar fi iertat, cu condiţia să scape de patima alcoolului.

După mai multe tentative nereuşite, bărbatul a reuşit în urmă cu un an să renunţe la băutură. De atunci şi-a schimbat complet viaţa. A început să fie preocupat de tot ce înseamnă viaţă sănătoasă. De asemenea, a început să meargă foarte des la biserică. În ultimele zile dinaintea crimei a fost de mai multe ori la Mănăstirea Şinca, unde, a declarat el anchetatorilor, ar fi avut o revelaţie religioasă.

Declaraţii şocante

Florin Buliga s-a predat marţi, după ce şi-a ucis soţia şi cei doi copii. A intrat plin de sânge în sediul poliţiei şi a mărturisit fapta. A fost audiat mai bine de opt ore şi a dat declaraţii halucitante: „Acum familia mea este bine, înainte nu era“, „Viaţa e rea“, „Aşa le-am salvat sufletele“.

În timpul audierilor Florin Buliga a mai făcut referire de mai multe ori la „teoria îngerilor“ şi la „expasiunea conştiinţei“. „Teoria îngerilor“ este o controversă apărută de mai mulţi ani, care contestă cea mai importantă parte a Bibliei.

Despre expansiunea conştiinţei sunt tot felul de supoziţii, dar nici una nu a putut fi dovedită până acum. Adepţii acestei teorii susţin că toţi suntem de fapt un tot unitar şi că dimensiunile sunt doar nişte etape în drumul omului spre Dumnezeu. Ei susţin că în starea de expansiune a conştiinţei se trezesc anumite simţuri paranormale care îl caută pe Dumnezeu. Se mai spune că expansiunea conştiinţei este de fapt o trezire spirituală şi că nu putem fi fericiţi decât dacă iertăm tot ceea ce ni s-a greşit.

Anchetatorii care l-au audiat pe Florin Buliga spun că li s-a părut un om ciudat, dar nu nebun, care ar fi ştiut ce face atunci când şi-a ucis familia. Încă nu s-a aflat motivul care a dus la tripla crimă. În acest caz se va dispune şi o expertiză psihiatrică, pentru a dovedi dacă Florin Buliga a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimelor. Medicii legişti vor efectua miercuri autopsia victimelor şi vor stabili care a fost ora morţii, dar şi ordinea în care Florin Buliga şi-a ucis membrii familiei. Toate cele trei victime aveau multiple lovituri de cuţit. 

Citiţi şi:

Bărbatul care şi-a ucis întreaga familie a fost reţinut pentru 24 de ore. Criminalul: „Le-am salvat sufletele“

Un bărbat şi-a omorât soţia şi copiii, apoi s-a predat la Poliţie. Criminalul: „Acum familia mea este bine. Până acum nu era“

Cine este bărbatul care şi-a ucis întreaga familie după o vizită misterioasă la o mănăstire. Psiholog: „Omul a suferit o criză psihotică“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite