Cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei se deschide vineri la Râşnov, în pădurea de lângă cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dino Park aşteaptă vizitatori începând de vineri. FOTOArhivă.
Dino Park aşteaptă vizitatori începând de vineri. FOTOArhivă.

Parcul este unic în Europa de Sud Est şi a costat 4,5 milioane de euro. Este amplasat la Râşnov în zona împădurită de lângă cetate.

Începând de vineri dimineaţă copiii, dar şi părinţii şi bunicii vor putea intra în fascinanta lume a dinozaurilor. Dino Parc îşi deschide larg porţile într-un decor natural superb: pădurea de lângă Cetatea Râşnov.

Parcul este unic în România şi în Europa de sud-est. Doar în Germania mai există un parc similar de unde s-au înspirat şi investitorii de la Râşnov. Ei au colaborat cu specialişti germani pentru ca parcul de la autohton să fie autentic.

45 de dinozauri în mărime naturală

Dino Parc se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare. Aici pot fi admiraţi 45 de dinozauri în mărime naturală, aşezaţi în ordinea evoluţiei lor în preistorie. Dinozaurii au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. Intrarea în parc este şi ea una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur.

Parcul va fi deschis zilnic, între orele 9.30 şi 20.00. Biletul de intrare  costă 28 de lei, cu reducere la 22 de lei pentru copii. Micuţii mai mici de trei ani au intrarea gratuită.

Pe lângă dinozaurii gigantic parcul are şi multe alte atracţii, astfel că micuţii vor putea petrece aici o zi întreagă. Dino Parc va mai avea un cinematograf de 70 de locuri, locuri de joacă pentru copii, căsuţe în copaci şi tiroliene, dar şi un parc ştiinţific unde vizitatorii vor putea afla totul despre evoluţia dinozaurilor în timp.

O altă noutate anunţată de reprezentanţii parcului este prezenţa unui  schelet de dinozaur care a trăit acum milioane de ani chiar la noi în ţară. Acesta a fost botezat Bondoc şi este practic dinozaurul autohton. Acesta urmează fie adus la Râşnov în săptămânile viitoare şi va poposi aici câteva luni.

Dino Park de la Râşnov aşteaptă vizitatori

Dino Parc a fost realizat de compania HCL Sfântu Gheorgehe care a reuşit să obţină o finanţrea europeană de 5 milioane de euro. Terenul a fost concesionat de Primăria Râşnov pe o perioadă de 49 de ani. Investitorii se aşteaptă la un număr mare de turişti.

„Pe lângă dinozauri noi oferim şi multe alte elemente speciale. De exemplu avem căsuţele în copaci unde copiii pot face ore de studiu. Vor avea la dispoziţie hărţi speciale şi proiecţii de film din lumea preistorică. În plus vor putea picta dinozauri realizaţi din ghips sau îşi pot decupa dinozaurul preferat cu ajutorul unei pânze de traforaj. Cei mai inventivi dintre copiii îşi pot realiza propriul dinozaur, îl pot desena şi apoi decupa. Noi putem la dispoziţie toate materialele speciale, iar copiii pot lua acasă produsul finit. Ne aşteptăm să avem turişti. La Cetatea Râşnov vin cam 250.000 de vizitatori pe an şi ne aşteptăm ca aceştia să ne calce şi nouă pragul. Ne mai aşteptăm şi la încă 100.000 de vizitatori care vor veni special pentru Dino Parc. În total estimăm că vor avea în primul an 350.000 de turişti“, ne-a declarat Gabriel Bucşa, reprezentant Dino Park.

Dino Park de la Râşnov aşteaptă vizitatori

Cremaliera de la cetate o altă atracţie

Peste o săptămână la Râşnov turiştii sunt aşteptaţi cu o altă nouă atracţie. Va fi pusă în funcţiune cremaliera cu care vizitatorii vor putea urca pe şine până la cetate. Un bilet va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 20 de persoane în cabină. A costat 10,7 milioane de lei, fonduri europene obţinute de Primăria Râşnov.

„Odată cu inaugurarea Dino Park, eveniment ce are loc în aceeaşi perioadă cu deschiderea pentru public a trenuleţului pe plan înclinat, sperăm ca Râşnovul să devină una din cele mai atrăgătoare staţiuni de interes naţional. Este ştiut faptul că Râşnovul are şi o agendă culturală bogată.  Sperăm să-i ţinem cel puţin o săptămână pe turişti în zonă, fie că sunt interesaţi de evenimentele culturale, fie că vor să viziteze cetatea sau celelalte atracţii pe care oraşul le oferă“, a declarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite