Ce încadrare penală gravă au dispus anchetatorii în cazul tinerilor care au maltratat un bătrân în miez de noapte

Ce încadrare penală gravă au dispus anchetatorii în cazul tinerilor care au maltratat un bătrân în miez de noapte

Agresorii l-au lovit pe bătrân de 21 de ori în 38 de secunde. FOTOFacobook personal

Anchetatorii au schimbat încadrarea faptei, după ce iniţial cei doi agresori au fost anchetaţi pentru „loviri şi alte violenţe“. Tinerii vor fi audiaţi şi le se vor aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi agresori au fost acuzaţi iniţial de lovituri şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Anchetatorii au cerut însă o expertiză suplimentară a rănilor victimei, iar acum au schimbat încadrarea faptei în tentativă de omor.

Ceplinsche Adrian (18 ani) şi Mircea Mihai Constantin (23 ani) vor fi reaudiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov unde li se va aduce la cunoştinţă şi faptul că sunt acuzaţi de tentativă de omor şi riscă până la 12,5 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Cei doi sunt în arestul Poliţiei pe numele lor fiind emise mandate de 30 de zile.

„Inculpaţii au fost chemaţi la audieri. Li se va aduce la cunoştiinţa încadrarea faptei şi vor fi audiaţi de colegii mei. Mai multe informaţii nu putem oferi la acest moment“, a declarat Adrian Aldea, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Atacul care s-a produs în urmă cu zece zile a fost unul extrem de violent şi a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în pasaj. Pe imagini se vede cum bătrânul este lovit fără milă, împins pe scări şi bătut în continuare, deşi era inconştient. Atacul a durat 38 de secunde, timp în care bătrânul a fost lovit de 21 de ori. De 9 ori cu pumnii şi de 12 ori cu picioarele. Majoritatea loviturilor au fost în zona capului, feţei şi a coastelor. Victima are multiple leziuni pe faţă, nasul dislocat, şi-a pierdut câţiva dinţi şi era să rămână paralizat. Dumitru Neculai este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.  

Motivul atacului este încă sub semnul întrebării. Bătrânul a oferit mai multe variante niciuna nefiind confirmată încă de anchetatori. Fostul său angajator povesteşte că bătrânul avea probleme cu băutura şi că uneori era incoerent. Nici agresorii nu au făcut lumină în acest caz. Mircea Mihai Constantin are 23 de ani şi era barman, iar Ceplinsche Adriael are 18 ani şi era muncitor necalificat. Unul dintre ei a declarat că era băut şi nu îşi aduce aminte nimic, iar celălalt spune că bătrânul le-a făcut observaţie în timp ce stăteau în faţa pasajului şi de aici a început totul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: