Cazul absurd al directorului de spital care a renunţat la funcţie din cauza legii salarizării. „Ca manager câştigam 4.900 de lei, ca medic încasez 10.900 de lei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului de Pediatrie din Braşov a renunţat la post. Liviu Munteanu câştiga pentru funcţia de conducere 4.900 de lei şi a decis să revină ca medic chirurg deoarece salariul este 10.900 de lei. Tot el spune că, în cazul personalului auxiliar, salariile au scăzut cu 500-700 de lei.

Liviu Munteanu este de părere că, din cauza legii salarizării, nu vom mai avea medici ca şi maganeri de spital, deoarece diferenţa dintre salarii este foarte mare. El a şi renunţat la postul de manager din această cauză. A decis să profeseze ca medic, fiind chirurg ortoped. La Spitalul de Pediatrie postul a fost preluat interimar de directorul financiar care este economist de profesie.

Am renunţat la funcţia de manager al spitalului din cauza salarizării. Salariul meu de manager nu s-a modificat deloc, n-a crescut, iar salariile medicilor, aşa cum ştiţi, s-au cam dublat. Practic, acum câştig dublu. Nu discutăm despre sporuri, ci doar despre salariul de bază. Adică, un manager nu are niciun spor. Înainte, ca manager câştigam 4.900 de lei, acum câştig 10.900 de lei. Nu mi se pare o situaţie normală, având în vedere că un manager are mai multe responsabilităţi. Normal mi s-ar părea ca orice manager de instituţie să aibă cel mai mare salariu, pentru că el răspunde de tot. Niciodată nu cred că veţi mai vedea vreun medic manager de spital“, a declarat Liviu Muntean.   

Scăderi în loc de creşteri de salarii

Anomaliile din noua lege a salarizării nu se opresc aici. Din cauza plafonării sporurilor, salariile la o parte din personalul auxialiar (infimiere, îngrijitoare, personal administrativ) au scăzut. Liviu Muntean spune că, în anumite condiţii, sporurile erau până acum de până la 75%, iar plafonarea lor la 30% a dus la scăderea unor salarii cu 500 până la 700 de lei pe lună. Şi la celelalte spitale din Braşov situaţia este aceeaşi la personalul auxiliar, iar sindicaliştii se gândesc că strângă semnături pentru declanşarea unei greve.  O decizie se va lua luni, 16 aprilie, când personalul va lua lichidarea pe luna martie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite