Caz şocant în Braşov. Un pacient mort a fost îngropat dezbrăcat într-un sac

Caz şocant în Braşov. Un pacient mort a fost îngropat dezbrăcat într-un sac

foto captură video

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere a postat, pe Facebook, imagini şocante cu un pacient mort al Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov. Bărbatul a fost îngropat dezbrăcat, într-un sac.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov ne asigura că "pacienţii vor fi trataţi cu demnitate umană şi că banii acestora vor fi bine administraţi”! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulţumim pentru anunţul făcut?

În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament(B.P.C) şi care a fost internată în cadrul Secţiei de Psihiatrie, a decedat. L-au trântit cu "demnitate" într-un sac de plastic şi l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de "demnitate"! Cum este posibil aşa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea, sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate şi cât de bine au fost ei administraţi, asta rămâne să stabilească cei îndrituiţi să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza /cauzele decesului.
 
Din ce am aflat şi noi, se pare că pacientul era ţinut mai mult legat, într-o cuşcă! Nu ştim dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor!Cu siguranţă se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creştineşte, îmbrăcat! Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure dar opinia publică trebuie să le vadă. Trebuie învăţat ceva, în special cei din conducerea Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov care clamează "demnitatea"! Bietul om! Avem însă o întrebare şi pentru cei care organizează concursurile astea pentru ocuparea funcţiilor de conducere din unităţile medicale! Concursurile sunt "pe bune"? De ce sunt atraşi cei care îşi doresc să ocupe aceste funcţii? Am înţeles că luăm...de la cei vii, dar luăm şi de la decedaţi?”, a scris pe Facebook ASUM, o organizaţie pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. 
 
Contactat de Mediafax, directorul spitalului, Florin Bîgiu, a spus că pacientul a murit în date 28 martie 2019. Întrebat dacă acesta chiar a fost îngropat dezbrăcat într-un sac, Bîgiu a răspuns scurt „cred că da”. 
 
„Am văzut imaginile. Exact acest fapt a determinat cercetarea disciplinară a asistentului şef şi asistentei socială. Curatorul pacientului din imagini a făcut sesizarea, spunea că nu ştia că beneficiază de pensie şi nu ştia unde sunt banii. Am sesizat situaţia. Este şi o anchetă DIICOT”, a explicat acesta.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: