Cavalerii Teutoni se întorc în weekend la Feldioara

Cavalerii Teutoni se întorc în weekend la Feldioara

Cavalerii teutoni descind la Feldioara. FOTOArhivă.

Festivalul medieval devenit deja o tradiţie se desfăşoară în 3 şi 4 septembrie. Cavalerii Teutoni se vor întoarce simbolic în cetatea pe care ei au ridicat-o.

Din program nu vor lipsi parada cavalerilor şi domniţelor, concerte medievale, lupte într ecavaleri, dar şi ateliere de artă şi meşteşugăreşti. Parada cavalerilor este sâmbătă la ora 16.00, iar după luptele cu săbii  seara se va încheia cu un concert Leya D. Duminică festivalul va continua cu muzică medievală şi voi lupte la baza cetăţii. Vor concerta de la 18.30 Ionuş Dolănescu pentru iubitorii de muză populară, iar de la ora 21.00 pe scenă va urca Direcţia 5. Seara se va încheia cu un foc de artificii la ora 22.00. 

Cavalerii teutoni sunt serbaţi în fiecare an la Feldioara deoarece ei sunt întemeierorii cetăţii din localitate. Cetatea teutonilor cum mai este numită cetatea din Feldioara este cea mai veche fortificaţie din Ţara Bârsei fiind atestată documentar de la 1225. Ajunsă ruină, ea este acum reabilitată de o firmă specializată în restaurarea monumentelor istorice. Lucrările costă 15 milioane de lei şi se vor finaliza în acest an, iar cetatea va reintra în circuitul turistic. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: