FOTO - VIDEO Cavaleria americană a ajuns la poalele Tâmpei. Sute de braşoveni au îndurat ploaia să vadă coloana de blindate

FOTO - VIDEO Cavaleria americană a ajuns la poalele Tâmpei. Sute de braşoveni au îndurat ploaia să vadă coloana de blindate

Coloana de blindate a fost parcată în zona Cercul Militar Braşov - Livada Poştei

Cavaleria americană a fost aşteptată mai bine de o oră şi jumătate de peste 500 de braşoveni, pe o ploaie măruntă. Cei 400 de soldaţi americani care au plecat în marş cu blindatele din Constanţa spre Cincu au ajuns joi, în jurul orei 14.30, în municipiul Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai impresionaţi au fost copiii, care abia au aşteptat să se pozeze cu blindatele americane. Exclamaţiile lor nu au contenit când a apărut coloana militară: „Oau! Uite ce mitralieră are!!!”, „Tati, uite tancul ăla arată ca în filme!”.

Şi vârstnicii au fost impresionaţi de coloana armatei americane. „Trăim un moment deoserbit,. Din punctul meu de vedere este un moment istoric. În urmăc cu 70 de ani se vorba că România va intra sub sfera de influenţă anglo-americamnă. Din păcate, cursul războiului a fost altul, şi am intrat în sfera sovietică. Evident, dacă era în zona anglo-americană, aveam cu totul alt drum şi alt destin. România ar fi fost astăzi pe unde sunt ţările europene. Noi recuperăm practic, acum, o istorie. Prezenţa acestor trupe aici este, fără îndoială , din punctul meu de vedere, un semn pozitiv. A fost aici, la noi, întodeauna un precept diplomatic: când Răsăritul a presat asupra Apusului, când Apusul a venit cu reacţia să-l împingă înapoi. Acum ne aflăm practic în acelaşi punct: Ce face Apusul? Ce face Răsăritul? Cad la pace şi înţelegere, e foarte bine. O pace, chiar nedreaptă, este mai bună decât un război”, ne-a declarat profesorul pensionar Ion Popescu Topolog.

Braşovenii  au putut vedea, de aproape, vehiculele americane şi româneşti, pentru că Armata română a profitat de această ocazie şi a organizat o expoziţie statică a tehnicii de luptă, în zona parcării de la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu.  Mai mult, cei interesaţi au putut afla detalii şi despre modul  în care pot face o carieră în cadrul Armatei României.

Destinaţia finală a militarilor este poligonul militar de la Cincu, la 100 de kilometri de Braşov. Acolo, peste 1.500 de militari din SUA, Marea Britanie, Canada şi România vor lua parte la sfârşitul săptămânii la un exerciţiu militar de amploare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: