Casa de Ceai a Reginei Maria devine cafeneaua Castelului Bran

Casa de Ceai a Reginei Maria devine cafeneaua Castelului Bran

Casa de Ceai a Reginei Maria datează de la 1920

Casa care datează încă de la 1920 este în plin process de renovare şi va deveni o nouă atracţie a castelului din această vară. Turiştii vor putea sta la un ceai sau cafea în acelaşi loc în care au stat regi şi regine acum aproape 100 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa de Ceai datează de la 1920 şi se află în parcul Castelului Bran, pe malul lacului. Odată ce va fi refăcută va fi transformată în cafenea şi va deveni o atracţie pentru turişti. Vizitatorii vor putea sta la o cafea şi se vor putea relaxa în căsuţa în care cu aproape  un secol stăteau la o şuetă capetele încoronată ale României şi nu numai. Potrivit administratorilor Castelului Bran investiţia se va finaliza în această vară.

„Costurile totale ale proiectului de restaurare şi extindere a Casei de Ceai a Reginei Maria se apropie de 500 000 de euro, iar prin acest proiect se doreşte reintroducerea imobilului în circuitul turistic. Aceasta îşi va păstra, oarecum, destinaţia iniţială, devenind anul acesta Cafeneaua Castelului Bran“, a afirmat Alexandru Prişcu, citat de agerpres.ro.

Proprietarii Castelului Bran vor să readucă la viaţă şi liftul care face legătura dintre castel şi parc, dar şi tunelul folosit în trecut pentru a scurta drumul prin castel.

Tunelul castelului Bran a fost construit în anii '30, la ordinul reginei Maria pentru a facilita accesul în Castelul Bran. Acest tunel nu a fost niciodată deschis publicului. După ce lucrările vor fi gata turiştii vor putea urma acelaşi drum pe care îl urmau şi capetele încoronate când vroiau să ajungă mai repdere la castel. Liftul va face legătura între castel şi parc pe o distanţă de 40 de metri. A fost construit în anii 1930 pentru a uşura parcurgerea de către regina bolnavă de artrită a drumului dintre castel şi parc.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov

Castelul Bran este liderul absolut al turistul din judeţul Braşov. A fost vizitat în 2015 de 630.206 turişti, dintre care 60% au fost străini. Numărul vizitatorilor este cu peste 100.000 mai mare decât în 2014, când pragul castelului a fost trecut de 546.000 de turişti.

Castelul Bran este o mare atracţie turistică, mai ales datorită mitului lui Dracula. Castelul Bran, devenit celebru în toată lumea drept Castelul lui Dracula, este un obiectiv turistic privat fiind, din 2009, în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Statul român a refuzat să plătească 60 de milioane de euro pentru a-l cumpăra de la familia de viţă nobilă. Castelul a fost cotat a a doau cea mai scumpă proprietate din lume în topul Forbes fiind evaluat la 140 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările