Cartele electronice în loc de bilete de hârtie, peste un an la Braşov

Cartele electronice în loc de bilete de
hârtie, peste un an la Braşov

Toate autobuzele vor fi monitorizate prin GPS. FOTOAndrei Paul.

Licitaţia a fost câştigată de asocierea dintre firma UTI Grup SA cu Radcom SRL Bucureşti, după ce alte două firme înscrise la licitaţie au fost descalificate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul de 23,9 milioane de lei este finanţat cu fonduri europene. „Sperăm să nu existe contestaţii, mai ales că vorbim de un proiect care a fost foarte mult întârziat şi care este necesar pentru eficientizarea transportului în comun. Dacă nu vor fi probleme, în 8 decembrie putem semna contractul de lucrări şi să începem derularea proiectului“, a spus primarul George Scripcaru.

Sistemul e-ticketing va înlocui biletele clasice cu cartele magnetice.În autobuze vor fi aparate care validează călătoria automat la urcarea în mijlocul de transport. Conform proiectului, în 34 de staţii vor fi instalate automate de vânzare a cardurilor de călătorie ce pot fi „încărcate” cu un anumit număr de călătorii. Controlorii ar urma să fie şi ei dotaţi cu scannere, cu ajutorul cărora pot verifica dacă pasagerii au tichetele electronice valabile, dar şi cu aparatura necesară tipăririi amenzilor. În plus mijloacele de transport în comun vor avea GPS şi vor putea fi monitorizate. Proiectul trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2015.

Pe aceeaşi temă:

RAT Braşov schimbă afişajul din staţiile de călători. Fiecare linie de autobuz va avea propria culoare

FOTO Braşovul are de astăzi cel mai modern terminal RAT din ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: