Cartele de acces în două licee din Braşov

Cartele de acces în două licee din Braşov

Măsura a fost luată pentru siguranţa elevilor. FOTOAdevărul.

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv şi cei de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” vor putea intra în incinta unităţilor de învăţământ doar cu ajutorul unor cartele magnetice.

Fiecare dintre sistemele de supraveghere şi control al accesului instalate la cele două unităţi şcolare este compus din câte două cititoare magnetice, montate la intrările în şcoală şi la cabinetele directorilor, Şi camere video de supraveghere, costurile totale ale investiţiei fiind de aproximativ 15.000 de euro.

„Este un program mai amplu al Primăriei, început în 2012, care vizează siguranţa în şcoli. Astăzi am inaugurat sistemele în două unităţi de învăţământ, iar pentru 2013 vrem să prindem în bugetul local instalarea unor astfel de sisteme la alte 10 Şcoli. În plus, vrem să accesăm fonduri europene pentru alte nouă unităţi şcolare, astfel încât la finele lui 2013 să avem 20-22 de instituţii de învăţământ în care să avem funcţionale sisteme de supraveghere şi control al accesului, crescând în acest fel siguranţa şi securitatea elevilor. Elevii şi profesorii vor primi câte o cartelă personalizată de acces, pe care o vor folosi ori de câte ori intră sau ies din incinta Şcolii. În acest fel, va fi obţinut un control mai riguros al prezenţei elevilor la ore. Informaţiile sunt stocate local, ulterior urmând să fie integrate cu dispeceratele de control special create la nivelul Poliţiei Locale şi a Primăriei Braşov, astfel încât intervenţiile în caz de nevoie să poată fi realizate cât mai rapid”, a spus viceprimarul Răzvan Popa.

Unităţile şcolare în care s-au luat aceste măsuri au fost alese împreună cu poliţia după ce s-ai analizat zonele de risc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: