Carne şi brânză la temperatura camerei în Piaţa Dacia

Carne şi
brânză la temperatura camerei în Piaţa Dacia

O parte din brânză era ţinută la temperatura camerei. FOTObzb.ro

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au făcut un control în Piaţa Dacia, cea mai aglomerată din Braşov, pentru a vedea dacă mielul şi brânzeturile se vând în condiţii optime. Au găsit brânză şi lapte ţinute la temperaturi de 17-19 grade.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descins în Piaţa Dacia şi vor controla toate pieţele agroalimentare din Braşov în aceastî săptămână. În Piaţa Dacia au descoperit brânză ţinută la 17 grade şi lapte la 19 grade. Comercianţii s-au apărat şi au spus că nu au suficient spaţiu de depozitare şi că nu toată marfa încape în vritrinele frigorifice. Nu este prima dată când sunt descoperite probleme. Şi al controalele precedente au fost găsite aceleaşi nereguli.

Pe lângă brânza ţinută în căldură inspectorii au găsit şi lapte ţinut la cald. La un magazin care vinde carne s-au descoperit produse fără acte de provenienţă şi carne ţinută la temperaturi necorespunzătoare. În ceea ce priveşte comercianţii de miel, aici nu au fost probleme mari. Unii nu afişaseră preţul probabil ca să mai negocieze cu clienţii, iar alţii au uitat să îşi pună mănuşi. Potrivit lui Sorin Susanu, şeful Comisariatului pentru protecţia Consumatorului Braşov marfa neconformă a fost retrasă de la comercializare, iar vânzătorii riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările