Carne cu muşte, brânză vândută la 30 de grade şi mult tupeu la comercianţii din Bran

Carne cu muşte, brânză
vândută la 30 de grade şi mult tupeu la comercianţii din Bran

Branza se vinde direct la tarabă îndiferent de temperatura de afară. FOTO Arhivă.

Petrecerile câmpeneşti organizate în această perioadă în zona Bran-Moieciu sunt un prilej foarte bun pentru comercianţi să-şi umple buzunarele. Din păcate nimeni nu se gândeşte la turişti şi la sănătatea lor.

O turistă ne-a trimis la redacţie o scrisoare după ce a fost revoltată de ce a găsit în weekend la Bran.

Va scriu in speranta ca poate prin intermediul dumenavoastra al presei se va traga un semn de alarma cu privire la sanatatea noastra a tuturor. De cum a venit vara suntem la tot pasul invitati la tot felul de petreceri, festivaluri in aer liber. Am participat ieri seara la un astfel de eveniment la Bran , eveniment desfasurat pe domeniul Castelului Bran – Platoul Inima Reginei. Am gasit carne peste care bazaiau mustele, dulciuri care stau neacoperite in soare.

Mancare cu un gust dubios, daca ceri explicatii esti trimis la plimbare. Comercianti sunt foarte obraznici  nu mai spun ca daca indraznesti sa ceri bon fiscal pentru ceva ce ai cumparat esti chiar injurat.

Ca un cetatean binevoitor am sunat la OPC, dar evident ca nu raspunde nimeni, este week-end, am sunat si la numarul de urgenta OPC 021 9551, dar iti raspunde un robot care iti spune cum sa faci o reclamatie care va fi solutionata in termen de  30 zile. In termen de 30 zile, acesti comercianti pe care nu ii verifica nimeni si  care sunt un pericol pentru sanatatea noastra isi fac de cap pe unde vor ei. Poate ca inspectorii OPC sau alte institutii raspunzatoare ar trebui sa isi faca treaba si sa verifice exact ce se ofera oamenilor catre consum. 

Sper ca prin intermediul dumneavoastra se va seziza cineva sa ii verifice pe cei in cauza sau macar oamenii vor fi mai atenti unde mananca si ca mananca“. Cu stima , Larisa Matei 

Multe dintre cele semnalate sunt cât se poate de reale. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului i-au amendat de mai multe ori pe comercianţii din Bran. Şi de acum înainte de promit controale însă este greu de crezut că se va schimba ceva. Singura soluţie ar fi ca turiştii să nu mai cumpere produse tradiţionale ţinute în condiţii improprii şi fără bon fiscal şi să-i forţeze astfel de comercianţi să respecte regulile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: