Canionul Şapte Scări, locul perfect de relaxare în weekend. Cum şi-a cerut iubita de nevastă un tânăr care a vrut să testeze legendele locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canionul Şapte Scări a devenit un loc de promenadă pentru braşoveni, dar şi pentru turiştii veniţi din ţară sau străinătate. Pe lângă spectaculosul canion, vizitatorii au parte de aer curat.

Dacă înainte de reabilitarea din 2014 numărul turiştilor nu era foarte mare, acum, dacă mergi în weekend la Canion, ai impresia că eşti într-un parc din mijlocul oraşului. În fiecare weekend vin aici în medie 2.000 de turişti. Fie că vin pentru a scăpa de caniculă sau pentru a face o drumeţie, cu toţii recunosc că merită. Peisajul este unul de vis, aerul este curat, iar traseul nu este deloc greu. Distanţa de la drumul naţional şi până la canion se poate parcurge într-o oră de mers lejer. Tot ce trebuie să aveţi la voi este o pereche de ghete sau adidaşi care să nu alunece. În rest trebuie doar să vă relaxaţi şi să admiraţi peisajul. 

Cerere în căsătorie la canion

Canionul care este unic din Europa de Est ascunde şi multe legende şi mistere. În plus se spune că locul este unul perfect pentru eliminarea stresului şi că cei care vin aici se încarcă de energie. Una dintre legende a fost testată în zilele noastre de un turist.

image

Se spune că acest canion era locul de promenadă al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Legendele transmise din generaţie în generaţie spun că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa. Un turist a făcut unul dintre cele mai importante gesturi din viaţa lui şi şi-a cerut iubita în căsătorie chiar la canion. Din imaginile postate pe facebook este clar că fata a spus un mare DA.

image

Adrenalină la maxim

Canionul 7 Scări nu înseamnă doar o drumeţie, ci poate fi şi o excursie plină de adrenalină. Aici este cea mai mare tiroliană din România. Tiroliana are în total 2,1 km şi 23 de trasee atât pentru adulţi, cât şi pentri copii.Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, cel mai scurt traseu va avea 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Biletele pentru complexul de tiroliene vor avea un preţ de 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi, şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor. Cel mai probabil de anul viitor turiştii vor avea o noua atracţie: spectaculoasa Cascadă Tamina care va putea fi admirată de pe un pod suspendat.

Cum ajungeţi la Canion

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte. Accesul la Canionul Şapte Scări se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă).  Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite