FOTO/VIDEO Canionul 7 Scări, una dintre minunile Braşovului, va fi redeschis în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canionul oferă o privelişte superbă.
Canionul oferă o privelişte superbă.

Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele investeşte aproximativ 300.000 de lei în reabilitarea totală a amenajărilor din Canionul „Şapte Scări“, unul dintre cele mai frumoase locuri din Braşov.

Ani în şir obiectivul turistic a fost lăsat în paragină. Până acum s-au finalizat lucrările de igienizare de buşteni, trunchiuri şi bolovani periculoşi, fiind refăcut şi drumul de acces spre canion. De asemenea, vor fi refăcute scările prin confecţionarea noilor ansambluri metalice, zincarea tuturor elementelor metalice şi montajul structurii metalice noi. La final va fi reconstruită şi cabana de la baza canionului. Lucrările se vor finalize în septembrie.

Canionul Şapte Scări este un  defileu săpat în calcar situate în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă pârâului Şapte Scări.

Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe drumul naţional 1(traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers.

Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Casacadele sunt extreme de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite