Canionul 7 Scări a devenit turcoaz. Va putea fi vizitat din nou de turişti după 15 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culoarea este una spectaculoasă. FOTOFacebook Canionul 7 Scări.
Culoarea este una spectaculoasă. FOTOFacebook Canionul 7 Scări.

Deşi puţini ar crede, Canionul 7 Scări este mult mai spectaculos iarna decât vara. Datorită zăcămintelor diferite de metal din anumite porţiuni ale canionului, iarna totul se transformă într-o feerie de culori. Momentan obiectivul turistic este închis pentru reparaţii de urgenţă, dar va fi redeschis după 15 martie.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte. 

Deşi puţini ar crede, Canionul 7 Scări este mult mai spectaculos iarna decât vara. Datorită zăcămintelor diferite de metal din anumite porţiuni ale canionului, iarna totul se transformă într-o feerie de culori. Fiecare izvor care iese din canion îngheaţă, iar ţurţurii au diferite culori, verde, galben sau roşu. Spre baza canionului, culorile se combină, iar ţurţurii devin de culoarea curcubeului. Chiar şi o echipă de la Discovery a venit acum câţiva ani pentru a filma spectaculosul peisaj.

Topirea gheţii a afectat însă canionul acum două săptămâni. Un bloc de gheaţă a distrus una dintre pasarele, iar acum alpiniştii lucrează la refacerea ei. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în jurul datei de 15 martie, iar turiştii vor putea urca din nou în canion. În zona au fost montate deja panouri care avertizează despre căderile de gheaţă. 

Canionul 7 Scări a devenit turcoaz

Locul unde îţi alegi mireasa

Canionul are şi o legendă veche care se transimite din generaţie în generaţie. Se spune că acest canion era locul de promenadă al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Legenda spune că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa.

Accesul la Canionul Şapte Scări se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă). În perioasa de iarnă poate fi vizitat doar în weekend între orele 10.00 şi 17.00. În zilele de 2 şi 3 ianuarie 2017 canionul va fi deschis doar între orele 12.00 şi 16.00. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi studenţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite