Campanie de dezinsecţie în tot oraşul. Pe lângă insectele inofensive sunt vizate şi căpuşele şi ţânţarii care pot transmite boli grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinsecţia se va face în tot oraşul. FOTOArhivă.
Dezinsecţia se va face în tot oraşul. FOTOArhivă.

Primăria Braşov va efectua dezinsecţii în tot oraşul în perioada 21-39 iunie. Sunt vizate şi căpuşele care pot transmite o boală extrem de periculoasă.

Substanţele utilizate sunt: K-othrine Profi EC 250, având substanţa activă deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte şi Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanţa S-metopren. În perioada 27-30 iunie se vor efectua tratamente pentru combaterea capuselor în zonele de agrement, locurile de joacă şi curţile interioare ale grădiniţelor din municipiul Braşov. Substanţa utilizată este: Parainsect CE, având substanţa activă permethrin.

Produsele folosite la dezinsecţie nu sunt periculoase pentru oameni, dar pot afecta animalele de companie. Dacă se observă intoxicări acestea trebuie duse la veterinar sau trebuie administrată vitamina K. De asemenea reprezentanţii municipalităţii şi ai firmei care execută aceste servicii fac un apel la apicultorii din municipiul Braşov să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Căpuşele pot transmite boala Lyme

Sute de braşoveni au ajuns în ultimele două luni la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. În cazul în care mergeţi la pădure trebuie să purtaţi haine deschise la culoare, să nu vă aşezaţi pe iarbă, iar când ajungaţi acasă să verificaţi dacă nu cumva aţi fost muşcaţi de căpuşe.

Medicii le recomandă cu fermitate braşovenilor care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă imediat analizele medicale. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite