Cabinetele medicale din şcoli sunt pe cale de dispariţie

Cabinetele medicale din
şcoli sunt pe cale de dispariţie

Multe cabinete nu pot funcţiona din cauza crizei de personal. FOTOArhivă.

Braşovul se confruntă cu o nouă problemă la nivelul unităţilor de învăţământ: lipsa medicilor şi a asistentelor medicale. Deşi s-au făcut cereri peste cereri la Bucureşti pentru deblocarea unor posturi, până acum răspunsurile au fost negative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintr-un total de 29 de posturi de medici şi 101 de asistente medicale, mai puţin de 50% sunt ocupate. „În acest moment, reţeaua de medicină şcolară de la nivelul municipiului Braşov numără 14 medici şi 42 de asistente medicale. Care răspund de tot ceea ce se întâmplă în unităţile de învăţământ, de la epidemii până la igiena alimentară a locurilor de gătit şi stabilirea meniurilor pentru copii. Pentru deblocarea acestei situaţii, am făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii şi cel al Administraţiei pentru obţinerea unor derogări necesare angajării a circa zece medici şi 20-30 de asistente, astfel încât presiunea existentă pe personalul medical existent acum la nivelul unităţilor şcolare din Braşov să se diminueze, a precizat într-o conferinţă de presă viceprimarul Răzvan Popa.

Viceprimarul speră ca de această dată răspunsul pe care îl primeşte de la cele două ministere să fie unul pozitiv. În ultimii doi ani de zile, colegii de la Direcţia de Servicii Sociale, în subordinea cărora se află reţeaua de medicină şcolară, au trimis peste 15 adrese, memorii, referate, etc prin care solicitau aprobarea pentru angajarea de personal medical pentru unităţile de învăţământ, însă răspunsurile fie n-au venit niciodată, fie au fost negative. Acum, ţinând cont de faptul că începând cu 1 ianuarie 2013 există posibilitatea angajării personalului din sănătate şi asistenţă socială în raport de 1 la 1, sper ca până la finalul acestei luni să primim răspunsurile de la Ministerul Sănătăţii şi de la cel  al Administraţiei, astfel încât să putem începe procedura pentru angajarea personalului, a afirmat Răzvan Popa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: