Braşovul este unul dintre ce mai mari exportatori ai ţării

Braşovul este unul
dintre ce mai mari exportatori ai ţării

Principalii parteneri ai Braşovului sunt nemţii. FOTOArhivă.

Braşovul ocupă locul întâi în Regiunea Centru şi locul patru la nivel naţional. În primul semestru, Braşovul a exportat mărfuri de peste un milliard de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primul trimestru al anului judeţele din Regiunea Centru au exportat mărfuri de 3,36 miliarde de euro. Braşovul este lider detaşat cu o pondere de 33,5%, cu mărfuri de 1,1 miliarde de euro trimise la export, din totalul exporturilor. 

Locul II îi revine judeţului Sibiu cu o pondere de 29,8%. Urmează apoi Alba (15,4%), Mureş (12,4%), Covasna (4,5%), Harghita (4,4%). Şi la nivel naţional Braşovul este unul dintre marii exportatori, ocupând locul al patrulea după Argeş, Ilfov, Timiş şi Prahova.

Ponderea principală în structura pe produse a exporturilor din judeţul Braşov o deţin maşinile, aparatele şi echipamente electrice; aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (29,6%) şi mijloacele de transport (27,6%).

Principalele ţări partenere ale judeţului Braşov la export au fost: Germania (37,4%), Franţa (10,4%), Italia (8,1%), Turcia (5,9%), Marea Britanie (4,3%), Spania (3,7%), Polonia (3,5%), Belgia (3,0%).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: