Braşovul va avea din toamnă un sistem de iluminat public inteligent şi butoane de panică în zonele periculoase

Braşovul va avea din toamnă un sistem de iluminat public inteligent şi
butoane de panică în zonele periculoase

Sistemul va fi monitorizat din dispeceratul Primăriei. FOTOAdevărul

Braşovul a obţinut o finanţarea europeană de 10 milioane de lei. Iluminatul inteligent presupune un sistem prin care să se aprindă lumina pe un stâlp sau mai mulţi în funcţie de necesităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banii erau să se piardă  din cauza birocraţiei. Erau necesare acte care să demonstreze că toate străzile sunt pe terenul municipalităţii. Până la urmă situaţia s-a rezolvat. Guvernul a dat o hotărâre prin care se va recunoaşte primăria ca proprietar al străzilor şi stâlpilor.  Viceprimarul Noul sistem va aduce economii importante la facturi. Se estimează o scădere a consumului cu 30-35%, adică cam 250.000- 300.000 de lei.

Becurile vor avea o intensitate mai mare pe timp de noapte, iar când se luminează intensitatea acestora va fi redusă. Totodată, avariile vor putea fi reparate în foarte scurt timp, fiindcă acum, din cauza faptului că este o reţea destul de mare, dacă nu anunţă cineva, nu se ştie exact unde sunt defecţiuni şi uneori se intervine foarte târziu. Echipamentele vor fi monitorizate dintr-un dispecerat ce se va afla la Primăria Braşov.

Proiectul  prevede şi montarea a 43 de camere de supraveghere video în cele 26 de zone de risc din Braşov, identificate de Poliţie, de exemplu, pe anumite străzi din cartierele Noua, Bartolomeu Nord, Tractorul, dar şi în zona centrală. Vor fi şi butoane de panică conectate la dispeceratul Primăriei. „Noi sperăm ca în luna septem­brie să fie publicat pe site-ul SEAP anunţul privind licitaţia, astfel încât în toamna acestui an să fie atribuite lucrările”, a declarat Toarcea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările