Braşovul s-a înfrăţit cu Nurnberg. Nemţii vor sprijini Braşovul să devină capitală culturală europeană în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protocolul de colaborare a fost semnat de primarii celor două oraşe. FOTOCristian Macedonschi

Protocolul de înfrăţire al celor două oraşe a fost semnat în weekend în Germania de primarii George Scripcaru şi Ulrich Maly. Nemţii vor sprijini Braşovul în mai multe proiecte importante.

Înfrăţirea a venit firesc deoarece în Nurnberg trăiesc 70.000 de români, iar cele mai mari investiţii germane la Braşov sunt din acest oraş. Doi consilieri locali ai oraşului Nurnberg sunt români (unul din Sighişoara, altul din Timişoara).

„Am avut o întâlnire cu domnul primar Ulrich Maly şi alte oficialităţi de acolo şi am semnat un parteneriat de colaborare, iar în toamnă şi primarul din Nurnberg va veni la Braşov pentru a definitiva direcţiile în care vom colabora. Acest parteneriat urmăreşte identificarea de programe comune în domeniul educaţiei, culturii şi în domeniul economic. O primă colaborare între Braşov şi Nurnberg va fi pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021 de către Braşov, şi în acest sens vom stabili un document comun care ne va ajuta foarte mult în ceea ce priveşte depunerea acestei candidaturi. Mă bucur foarte mult că am reuşit să creionăm acest traseu de colaborare cu oraşul german şi sper ca în toamnă să realizăm înfrăţirea dintre cele două oraşe, cu care de altfel colaborăm de mai bine de şase ani”, a spus  primarul George Scripcaru.

Delegaţia română la Nurnberg. FOTOCristian Macedonschi

Nurberg va sprijini Braşovul să devină capitală culturală europeană la fel cum Luxemburg a sprijinit Sibiul. „În contextul european actual este foarte important să avem parteneri puternici. Nurnberg-ul este unul dintre aliaţii strategici pentru Braşov, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural şi turistic. Dorim să ne susţină canditatura pentru capitală culturală europeană în 2021, după modelul Sibiu-Luxemburg, care a funcţionat perfect. Propunerea noastră ar fi să mergem în tandem, Braşov – Nurnberg pentru 2021, idee lansată prima oară de către istoricul si directorul Muzeului de Istorie Braşov Nicolae Pepene“, a spus consilierul local Cristian Macedonschi, prezent la semnarea protocolului de înfrăţire dintre cele două oraşe.
 

Cristian Macedonschi a făcut parte din delegaţia română

Colaborare strânsă între cele două oraşe

Nemţii au promis că vor opera şi o cursă aeriană între cele două oraşe când se va deschide aeroportul. În plus elevii de la Facultatea de Medicină din Braşov vor face practică în Germania. Braşovul se va promova la Nurnberg şi pe partea de turism. „S-au purtat discuţii despre înfiinţarea unei curse aeriene permanente Braşov – Nurnberg, din momentul în care aeroportul nostru va fi funcţional din octombrie existând curse Nürnberg- Cluj si Nürnberg Bucureşti. În urma discuţiilor avute cu Camera de Comerţ din Nurnberg, vom promova în toamnă, trasee turistice deosebite care să includă bisericile fortificate din Trabsilvania de Sud, Brasov Sibiu şi Sighişoara in parteneriat cu biserica evanghelica din Romania. Aceste trasee vor fi prezentat tuturor agenţiilor de turism din zona metropolitana Nürnberg. Camera de comerţ din Nürnberg ne va ajuta să ne promovăm pe piaţa Germană, iar în acest sens va veni în iulie cu o delegaţie bavareză, o delegaţie economică importantă, la Braşov. Mi-am propus să promovam la Nurnberg produse tradiţionale româneşti, aşa cum voi promova şi în Braşov, gastronomia tradiţională din Nurnberg“, a mai spus Cristian Macedonschi.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite