Braşovul va avea patru noi şcoli profesionale în sistem dual

Braşovul va avea patru noi şcoli profesionale în sistem dual

Şcoala Profesională Kronstadt a devenit un model pentru toată ţara. FOTOAndrei Paul

Primăria Braşov a început demersurile către Ministerul Educaţiei pentru înfiinţarea a patru noi şcoli profesionale realizate în sistem dual, în Braşov. Municipalitatea solicită introducerea acestora în strategia naţională pentru infrastructură educaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele patru şcoli care se doresc să fie înfiinţate vor viza domeniile în care se constată un deficit al forţei de muncă şi care cer personal calificat. „Având în vedere succesul Şcolii Profesionale Kronstadt, care a devenit un exemplu de bună practică la nivel naţional, precum şi nevoile existente pe piaţa braşoveană a forţei de muncă specializată, am demarat procedurile de înfiinţare a încă patru şcoli profesionale în sistem dual. Sunt vizate domeniile HORECA, industria lemnului, producţie industrială şi, nu în ultimul rând, serviciile sociale, un domeniu în care, la nivelul întregii ţări, se constată un deficit de personal calificat“, a explicat primarul George Scripcaru.

După ce solicitarea municipalităţii braşovene va fi inclusă în procesul de elaborare a Strategiei Naţionale pentru Infrastructură Educaţională, Primăria va putea începe accesarea fondurilor nerambursabile.

Elevii braşoveni beneficiază, în acest moment, de învăţământ profesional la Şcoala Profesională Germană Kronstadt, care oferă posibilităţi de formare profesională în domeniul tehnic. Această şcoală a devenit un model la nivel naţional, preluat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice ca fiind un exemplu demn de extins la nivelul întregii ţări. Elevii de la profesională primesc o bursă de 400 de lei pe lună, masă caldă atunci când fac practică în fabricile din Braşov, dar şi transport gratuit către uzine. În plus sunt aproape siguri că vor avea un loc de muncă la finalul anilor de studiu

Începând cu acest an şcolar, în Braşov va fi înfiinţat Centrul de formare educaţională în domeniul aeronautic, printr-o colaborare între Primăria Braşov, Colegiul Tehnic Transilvania, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Airbus Helicopters, care va pregăti specialişti în domeniul aeronautic.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: