Braşovul, primul oraş din România fără semafoare

Primarul Braşovului vrea să desfiinţeze toate semafoarele din municipiu şi să eficientizeze consumul de energie prin folosirea panourilor solare pentru iluminatul în trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă


Peste 150 de specialişti în domeniul energiei regenerabile şi al dezvoltării durabile s-au întâlnit la Braşov pentru a pune bazele primei reţele de comunităţi energo-autarhe.

Primarul Braşovului a susţinut  în cadrul reuniunii că municipiul nostru are deja mai multe proiecte importante pentru eficientizarea consumului energetic.

Două puncte importante atinse de acestra au fost scoaterea tuturor semafoarelor din oraş, pentru fluidizarea circulaţiei şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Pentru realizarea acestui proiect, în Centrul Vechi va fi introdus transportul în comun ecologic, cu autobuze electrice şi pe biogaz.

Unul alt proiect în derulare se află în cartierul Astra. Deocamdată, deşi este la nivel experimental, s-au făcut economii de 30% la plata facturii de energie. Acest sistem fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar.

La Braşov, trei clădiri vor fi incluse în programul de folosire a energiei din surse regenerabile: Sala Sporturilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice şi Căminul pentru Persoane fără Adăpost.

Sistemul folosirii panourilor solare pentru iluminatul în trafic va fi extins la toate trecerile de pietoni din oraş, folosind metoda iluminării sensului giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Hărman.

În acest moment se află în construcţie şi Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile care va avea 11 laboratoare de cercetare.

Sursa: Buna Ziua Braşov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: