Braşovul nu are locuri pentru cazarea refugiaţilor în şcoli sau în căminele studenţeşti

Braşovul nu are
locuri pentru cazarea refugiaţilor în şcoli sau în căminele studenţeşti

La Braşov sunt 4.000 de locuri în cămin şi 19.000 de studenţi. FOTOunitbv.

După ce Ministerul Educaţiei a anunţat că refugiaţii ar putea fi găzduiţi în căminele studenţeşti şi a cerut Inspectoratelor Şcolare să găsească soluţii răspunsul Braşovului a venit ferm: nu sunt locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a nu perturba activitatea elevilor, Inspectoratul Şcolar a decis că nu există posibilitatea cazării refugiaţilor.  „În judeţul nostru nu există în acest moment posibilitatea de a primi refugiaţi în şcoli sau de a le pregăti acestora masa. Dacă s-ar întâmpla acest lucru într-o clasă sau într-o sală de sport, activitatea instituţiei ar fi perturbată. E o situaţie specială, însă nu se poate compara cu o calamitate, un cutremur sau un război, spre exemplu“, a explicat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

În schimb, dacă vor fi solicitări Braşovul ar putea trimite psihologi de la Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru a-i consilia pe refugiaţi. 

Universitatea Transilvania nu a primit o solicitare scrisă în acest sens, dar nici în căminele studenţeşti nu sunt locuri. „ Noi avem 4.000 de locuri în cămin şi în total 19.000 de studenţi, deci răspunsul cred că e evident. Noi avem reguli prin care ne cazăm studenţii“, a declarat Mihaela Gheorghe, prorectorul Universităţii Transilvania.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: