Braşovul îşi caută imn. Oricine se poate înscrie la concurs şi poate câştiga şi 3.000 de lei

Braşovul îşi caută imn. Oricine se poate înscrie la concurs şi poate câştiga
şi 3.000 de lei

Câştigătorul va fi desemnat în cadrul unui spectacol ce va fi organizat în Piaţa Sfatului.

Forumul German a iniţiat o competiţie inedită pentru cmpunerea imnului Braşovului. Oricine este talentat, fie că este cunoscut sau nu poate compune un cântec reprezentativ pentru oraş. Votul final se va da în luna mai a anului viitor, iar pe lângă onoarea de a fi compozitorul imnului Braşovului, există şi un premiu de 3.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii competiţiei vor să găsească o melodie pe care să o fredoneze toţi braşovenii. Compoziţiile muzicale pot fi încărcate pe site-ul special creat: imnul-braşov.ro, care va fi activ cam în două săptămâni, însă demou-rile mai pot fi depuse şi la secretariatului Forumului German. Termenul final de depunere este 1 aprilie 2014. Piesele muzicale vor fi prezentate publicului braşovean de ziua Europei, eveniment ce va fi sărbătorit în Piaţă Sfatului. Organizatorii spun că melodia aleasă de un juriu, dar care va fi votată şi de braşoveni are şansă să devină piesa Braşovului, scrie brasovultau.ro.

 „Este foarte important că un oraş că Braşovul, o viitoare capitală a unei regiuni europene să aibă un imn propriu şi să strângem rândul în rândul braşovenilor să le redăm iară mândria această locală şi regional. Imnul poate să fie din toate categoriile de muzică: populară, clasică, uşoară, hip-hop, rap. Acceptăm orice formă şi în toate cele trei limbi tradiţionale braşovene: română, germană şi maghiară“, a declarat Cristian Macedonschi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările