Braşovul cumpără 105 autobuze noi puţin poluante în valoare de 114 milioane de lei

Braşovul cumpără 105 autobuze noi
puţin poluante în valoare de 114 milioane de lei

Contractul de finanţare a fost semnat la Primăria Braşov. FOTOAndrei Paul

Toate autobuzele vor fi compărate de la un singur furnizor şi vor costa 114 milioane de lei. Până acu, 24 de firme s-au arătat interesate şi au cumpărat caietul de sarcini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 105 autobuze  ce vor fi cumpărate au cu motorizare diesel EURO 6 – faza C (cel mai puţin poluante). Au podea joasă, foarte uşor accesibile tuturor categoriilor de călători, inslusiv persoanelor cu dizabilităţi. Vor fi achiziţionate trei variante de autobuze: 30 autobuze de 10 metri lungime, 40 de autobuze de 12 metri lungime şi 35 de autobuze articulate de 18 metri lungime.

„24 de firme, în marea lor majoritate producători sau comercianţi de mijloace de transport în comun, au descărcat în ultimele zile documentaţia postată pe site-ul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) referitoare la achiziţia de autobuze pe care RATBV S.A. este în curs să o realizeze. Achiziţia celor 105 autobuze, în valoare totală estimată de 114 milioane de lei, va fi realizată prin intermediul portalului electronic de specialitate al BERD, acolo unde poate fi consultat şi caietul de sarcini al achiziţiei, documentaţie realizată de RATBV S.A. şi aprobată de specialiştii instituţiei bancare. Achiziţia se va realiza într-un singur lot, de la un singur furnizor, acesta lucru urmând a se întâmpla în vederea omogenizării flotei de transport public de călători şi, implicit, pentru a reduce viitoarele costuri de mentenanţă a parcului auto“, a declarat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt al RATBV SA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: