Braşovul, asaltat de urşi. O ursoaică cu trei pui a fost văzută în cartierul Astra, la Carrefour

Braşovul, asaltat de urşi. O ursoaică cu
trei pui a fost văzută în cartierul Astra, la Carrefour

Urşii coboară aproape zilnic la Braşov. FOTOArhivă.

O ursoaică cu trei pui a coborât în această dimineaţă în cartierul Astra, în zona Carrefour. Jandarmii au ajuns la faţa locului, dar ursoaica a dispărut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urşii au devenit adevăraţi locuitori ai Braşovului. O ursoaică cu trei pui a coborât în această dimineaţă în carierul Astra în zona Carrefour. Nu a rănit pe nimeni, dar mai mulţi oameni au sunat la 112 să anunţe incidentul. Mai multe echipaje de jandarmi s-au deplasat în zonă, dar ursoaica şi puii au dispărut fără urmă.

În zonă s-a deplasat un echipaj format din şapte jandarmi de la Gruparea Mobilă din Braşov, pentru a asigura zona. De asemenea a fost anunţat reprezentantul fondului de vânătoare din cadrul Regiei Pădurilor Kronstadt care va trimite un echipaj în zonă. Forţele de ordine vor rămâne în patrulare în caz că ursul de va întoarce. Astăzi la Prefectura Braşov se va întruni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în care se va discuta problema urşilor şi se vor căuta soluţii pentru ca animalele să nu mai coboare în oraş. Vânătorii braşoveni au cerut în ultimele trei săptămâni autorizaţie pentru a împuşca cinci urşi. Până acum au primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului  doar pentru ursul care acum două săptămâni a atacat doi oameni la Făgăraş. Ursul nu a fost însă găsit. 

Un urs a coborât de două ori aseară la Cabana Postăvaru. Prima data a încercat să spargă o uşă, iar a doua oară un geam ca să să intre în cabană. Ursul a fost alungat de cabanier şi jandarmi. În cabană nu se aflau turişti, dar odată cu începerea sezonului de schi cabana va fi plină. Se pare că acelaşi urs a mai coborât şi sâmbătă la cabană. Atunci a luat bomboane şi zahăr după ce a spart uşa. 

În ultima săptămână urşii au coborât de trei ori în Cartierul Răcădău din Braşov. Şi La Fundata au fost văzuţi doi urşi, dar şi lupi în apropierea gospodăriilor. De asemenea vineri la Hârseni un bărbat a fost atacat de un urs şi a suferit răni la mâini şi la picioare. Bărbatul este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. 

Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema. Specialiştii spun că trebuie create arii speciale pentru urşi, dar şi zone tampon unde animalele să găsească de mâncare pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: