Braşovul va avea 105 autobuze noi. Urmează cele electrice

Braşovul va avea 105 autobuze noi. Urmează cele electrice

Contractul de finanţare a fost semnat la Primăria Braşov. FOTOAndrei Paul

La Braşov se vor schiziţiona 105 autobuze nou, euro 6 care vor reduce semnificativ poluare. Valoarea investiţiei se ridică la 114 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii BERD şi SC RATBV SA au semnat astăzi contractul de finanţare pentru modernizarea transportului în comun prin achiziţionarea a 105 de autobuze. Valoarea contractului este de 114 milioane de lei, cu o durată de rambursare de 9 ani, la care se adaugă  un an, primul, de graţie. Cele 105 autobuze vor respecta criteriile de emisie EURO-6, iar utilizarea acestora va genera reduceri semnificative de CO2 şi alte emisii toxice, comparativ cu actualul parc al RAT. Toate autobuzele care vor fi achiziţionate vor trebui să ofere persoanelor cu dizabilităţi confort şi o accesibilitate modernă.

,,Semnarea acestui contract reprezintă o primă etapă din ceea ce înseamnă implementarea strategiei noastre, prevăzută şi în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, de a trasforma trasportul în comun în principala opţiune de transport din municipiul Braşov. În următoarea etapă vom depune, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 un proiect în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid, care să asigure transportul în zona istorică, dar şi în zonele în care circulaţia este foarte mare şi ne creează o problemă din punct de vedere al emisiilor de CO2. Nu în ultimul rând, RAT-ul va trebui să fie o alternativă viabilă şi pentru cei din Zona Metropolitană. Sper că achiziţionarea acestor autobuze să nu însemne doar înlocuirea celor vechi, ci şi faptul că acestea vor ajunge la timp în staţii şi că sunt îndeajuns de multe pe traseu ca să asigure un transport confortabil pentru călători. Le mulţumesc celor de la BERD care, şi de această dată, s-au dovedit a fi buni parteneri ai Braşovului” a declarat primarul George Scripcaru.

Împrumutul către Compania de Transport Urban Braşov (RATBV) este cel de-al cincilea proiect din cadrul Programului Cadru pentru mobilitate durabilă şi acces la transportul rutier al BERD, care finanţează îmbunătăţiri în infrastructura şi serviciile de transport public din ţară. Până în prezent, a investit peste 7,6 miliarde de euro în peste 406 de proiecte din ţară.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: