Braşov Heroes vă aşteaptă la cursele cu obstacole. Toate fondurile vor fi donate spre asociaţii de caritate

Braşov
Heroes vă aşteaptă la cursele cu obstacole. Toate fondurile vor fi donate spre
asociaţii de caritate

Braşovenii sunt aşteptaţi la o cursă distractivă. FOTOArhivă.

A patra ediţie Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunităţii - va avea loc duminică, 11 iunie, în zona de agrement din Parcul Noua. În acest an, 12 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a participa activ la viaţa comunităţii din care fac parte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizat de către Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov, evenimentul este unul de strângere de fonduri prin înscrierea la competiţie şi parcurgerea unui traseu cu obstacole prestabilite, în alergare. La cursă pot participa: un concurent, o echipă formată din 3-5 persoane sau o familie formată din minimum un părinte şi un copil. În momentul înscrierii, participanţii pot alege cauza către care să direcţioneze donaţia lor, în funcţie de povestea cu care se identifică.

Traseul se va desfăşura în zona forestieră şi în zona de agrement a lacului Noua, având porţiuni în care concurenţii vor alerga şi porţiuni în care aceştia vor fi nevoiţi să depăşească obstacole de dificultate uşoară/medie. O hartă exactă a traseului şi a obstacolelor amplasate pe traseu poate fi găsită pe site-ul oficial Braşov Heroes.

În momentul acesta sunt înscrişi un număr de aproximativ 500 alergători dintre care 15 echipe, 67 alergători la cursa individuală, 68 de familii. Participanţii încă se mai pot înscrie la una dintre cele 3 curse: cursa scurtă individual şi echipe 4 km – 13 obstacole, cursa lungă individual şi echipe 8 km – 15 obstacole sau cursa familiilor 4 km necronometrată 13 obstacole. Înscrierea participanţilor se face pe site-ul evenimentului, completând formularul online şi alegând metoda preferată de plată: online pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php

Şi viceprimarul Costel Mihai şi-a anunţat astăzi intenţia de a se înscrie la cea de-a patra ediţie a cursei cu obstacole „Braşov Heroes“, organizată de Fundaţia Comunitară Braşov. „Este un eveniment care a devenit deja tradiţie în municipiul Braşov, eveniment pe care Primăria l-a sprjinit încă de la început şi mă bucur că tot mai multe persoane se alătură ca participanţi. Anul acesta organizatorii doresc să sprijine 12 proiecte din comunitate. Voi susţine şi eu unul ditnre proeicte şi doresc ca în acest an să mă înscriu în cursă“, a declarat viceprimarul în conferinţa de presă pentru anunţarea evenimentului.

Cele 12 organizaţii şi proiectele pe care braşovenii le pot susţine la cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes sunt:

1.Cercetaşii României – Centrul Local Ion Soiu Cristian - Lupişorii în primul camp – Organizarea primei tabere (camp) pentru „lupişori”, prima ramură de vârstă în cercetăşie. Aceştia îşi vor demonstra cunoştinţele şi abilităţile de relaţionare cu natura, fiind puşi într-o situaţie de a se cunoaşte pe sine, a participa, a explora, a descoperi şi a ajuta alături de grup.

2.Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională - Un cadou de neuitat – Tabără socio-educativă de cinci zile pentru copiii din centrele de plasament. În acest timp, copiii vor avea parte de cursuri interactive, jocuri, expediţii, în cadrul unei experienţe de grup unde vor învăţa importanţa încurajării, a înţelegerii, încrederii şi a relaţionării.

3.Milioane de prieteni - Sterilizează, nu ucide! – Oferirea de servicii gratuite de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân, pe care veniturile mici îi obligă la acţiuni ce aduc suferinţa patrupedelor. Proiectul reprezintă o pledoarie pentru vieţile de lângă noi şi liniştea comunităţii.

4.De-a arhitectura - De-a arhitectura în şcoala mea – Atragerea elevilor într-un proiect în care aceştia vor fi puşi în situaţia de a analiza şi documenta spaţii pe care vor să le îmbunătăţească, din interiorul şcolii lor, dar şi de a le transpune în practică. Astfel, elevii vor învăţa importanţa implicării în spaţiul în care convieţuiesc şi a îmbunătăţirii sale continue, ţinându-se departe de clasicul „merge şi-aşa”.

5.AcTcept - Vârf creativ în educaţie – Organizarea unor ateliere care urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor de exprimare, de comunicare în diferite medii şi situaţii, dedicate elevilor. Elevii vor putea să-şi exploreze emoţiile, să dea glas gândurilor, frâu liber imaginaţiei, vor căpăta stăpânire de sine şi stăpânirea reacţiilor, caracteristici indispensabile unui adult fericit.

6.Arcadia - Micii tâmplari – Organizarea de ateliere de tâmplărie unde cei mici, alături de familiile lor, să creeze mici căsuţe pentru păsări, ce vor fi amplasate în Braşov, alături de dispozitive pentru hrănirea acestora. Proiectul reprezintă o alternativă sănătoasă şi creativă pentru familii de petrecere a timpului liber împreună, în aceste timpuri de agitaţie continuă.

7.Rază de speranţă - Binele începe cu tine – Susţinerea unui club de vacanţă pentru copiii şi tinerii cu autism şi alte tulburări asociate, care nu-şi permit aceste servicii elaborate. În cadrul clubului, aceştia vor beneficia gratuit de activităţi terapeutice complexe, cu o deosebită importanţă în scopul integrării sociale şi al creşterii calităţii vieţii lor.

8.Tineri pentru Braşov - Trusa de pictat şi satul meu – Proiectul are ca scop repararea, desenarea, vopsirea grădiniţelor, a şcolilor, azilelor, orfelinatelor sau chiar a caselor care nu au putut fi îngrijite de proprietarii lor, din zona satelor. Proiectul se doreşte a fi o redescoperire a valorilor şi a strămoşilor, organizatorii convinşi fiind că viaţa frumoasă se trăieşte la sat, unde timpul capătă o valoare aparte.

9.Darul auzului - LA FEL...de speciali! – Organizarea unui eveniment-spectacol, ai cărui protagonişti vor fi copiii cu deficienţă de auz. Scopul proiectului este eliminarea barierelor pe care societatea le pune între sine şi copiii „cu deficienţe”, prin manifestarea lor artistică ce vine să le arate braşovenilor că aceşti copii cu deficienţă de auz sunt „la fel de speciali” ca orice alt copil.

10.Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov - Şi eu pot fi campion! – Organizarea unor activităţi şi evenimente sportive destinate copiilor cu dizabilităţi. Proiectul creează ocazia ca elevii implicaţi să-şi dezvolte abilităţi de viaţă, odată cu deprinderile motrice şi sociale, depăşindu-şi limitele personale şi dezvoltându-şi încrederea în sine.

11.Artburg - Documentare în cartiere – Program cultural care are scopul de a readuce filmul documentar în atenţia comunităţii, prin proiecţii de film în aer liber, în patru cartiere braşovene. Proiectul contribuie la informarea şi educarea unei comunităţi implicate cultural şi social, în dorinţa de a crea o societate civilă activă şi puternică.

12.Fundaţia Rafael Codlea - CREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate – Realizarea atelierelor ocupaţionale şi de producţie, în care persoanele cu dizabilităţi îşi vor dezvolta abilităţile creative, lucrative şi de socializare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi vor căpăta încredere în forţele proprii şi vor avea mediul potrivit pentru a trece de la statutul de asistat, la cel de contribuabil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările